BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Yeni hedef Demirel mi?

Emniyet, bazı kişi ve örgütlerin Demirel’e dönük provakatif eylem düzenleyebileceği bilgisine ulaştı.

Abone ol

Danıştay"a saldırı düzenleyen avukat Alparslan Arslan, eylem gerekçesini, 2. Daire"nin aldığı türban kararı olarak açıklamıştı. Ancak Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner eylemin arkasında bir örgüt bulunduğunu ifade etmişti. Danıştay"a "türban" gerekçe gösterilerek gerçekleştirilen saldırıdan sonra şimdi de başörtüsü ile ilgili açıklamalarıyla dikkat çeken eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel"e dönük bir eylem planı üzerinde duruluyor. Demirel, "İlle de başı bağlı olarak okumak isteyen varsa Suudi Arabistan"a gitsin" demişti.

Gizli rapor harekete geçirdi

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı"nca hazırlanan gizli raporda, açıklamaları yüzünden "bazı kişiler" ve illegal örgütlerin Demirel"e dönük provakatif eylem düzenleyebileceği bilgisi yer aldı. İstihbarat, Demirel"in çevresindeki koruma kalkanının en üst seviyeye çıkarılmasını istedi.

Gizli yazıda, Demirel"in güzergahlarında, konutunda ve katılacağı programlarda en üst düzeyde güvenlik önlemlerinin alınması istendi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Demirel"in çevresindeki güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardık. Bazı çevreler bu açıklamaları kendilerine fırsat olarak görüyor" yorumunu yaptı.



STAR