BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Yeni evlenenlere çeyrek altın şoku!

Yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorsanız eğer, aman dikkat diyoruz! Çünkü takılan takılarda hüsrana uğrayabilirsiniz...

Abone ol

Düğün, nişan ve sünnet gibi özel günlerde takılması gelenek olan ancak, fiyatı 90 liraya yaklaşan çeyrek altını alamayanların, çeyrek altının birebir aynı ancak, gramajı 0.20 santimlik 14 ayar çeyrek baskı aldıkları, düğün sonrası altın kesesini açanların 5-10 liraya bozdurulabilen bu altınları görünce şok yaşadıkları bildirildi.

Geçen yılın son ayında rekor düzeyde artış göstererek fiyatı 98 liraya çıkan çeyrek altın, son bir ayda tekrar 87-90 lira arasına gerilemesine rağmen dar gelirlilerin bütçelerini zorlamaya devam ediyor.

Türk toplumunda gelenek olan düğün, nişan ve sünnet gibi törenlerde takılması zorunlu gibi hissedilen, takamayanların da düğün sahiplerinin karşısında utanmalarına neden olan altının hediyelik olanlarının gramajı 0.20 santime kadar düştü. Çeyrek altının aynısı ancak gramajı 0.20 santim, fiyatı ise 15 lira olan baskı çeyreklere bıraktı. Bu altınlar, 5-10 liraya nakde çevrilebiliyor. Adanalı kuyumcu Ayça Katlav “Çeyrek yerini 1 gramlık altınlara bıraktı. Son günlerde çeyrekten çok çeyrek baskı satmaya başladık” diye konuştu