BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yeni başkanla ilk toplantı

YÖK yeni başkan ve üyeleriyle ilk kez toplandı. Toplantıda İHL'lerle ilgili katsayı düzenlemesinin görüşülmesi beklenmiyor.

Abone ol YÖK Genel Kurulu, yeni atamalar ve türban düzenlemesi tartışmaları altında bugün toplandı. Üniversiteye girişte, İmam Hatiplilerin de içinde bulunduğu meslek liselilere uygulanan katsayı düzenlemesinin toplantıda gündeme gelmesi beklenmiyor.
ÖSYM BAŞKANI: İHL DÜZENLEMESİ BU SINAVA YETİŞMEZ
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan "bir iki rakam değişikliği kolayca yapılabilir ama kapsamlı bir değişiklik bu sınava yetişmez" dedi.
ÖSYM Başkanı Yarımağan, 15 Haziran'daki ÖSS sınavı için kılavuzun iki hafta içinde basılması gerektiğini anlattı. "Bu sürede katsayı düzenlemesi yapılabilir mi?" sorusuna Yarımağan "alan dışı tercihte bulunan öğrencilere uygulanan 0.3 katsayısının 0.5'e çıkarılması mümkündür. Tablo çok bozulmaz ancak katsayının tamamen kaldırılması veya birkaç aşamalı bir sistemin getirilmesi bu sınav için mümkün olmaz" diye konuştu.


YÖK'ün şu anki üyelerinin çoğunluğu, meslek lisesi mezunlarının, üniversiteye girişini "kolaylaştıracak" katsayı düzenlemesini, savunuyor. Ancak konunun, bugün, toplantıda gündeme gelmemesi, yeni YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın da bu katsayı konusunu, gündeme "getirmemesi" bekleniyor.

Toplantı Yusuf Ziya Özcan başkanlığında, ilk kez yapılıyor. Üniversiteye girişte meslek lisesi ve imam hatiplere uygulanan katsayı ile ilgili düzenlemenin gündeme geleceğine dair duyumlar vardı. Ancak son bilgilere göre bu düzenleme YÖK'ün yazılı gündeminde yok ve YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan tarafından da gündeme getirilmeyecek.

Kurula yeni üyeler de katılacak ama Şengör'ün ataması gerçekleşmediği için 1 eksikle yani 20 üyeyle toplanacak.