BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.838,04
HABER /  GÜNCEL

Yeni Akit'in ilginç Defne Joy Foster haberi

Yeni Akit Defne'nin ölümüne farklı baktı. Kerem Altan'ın 'alkol içtik' ifadesine yer vermeyen gazetelere ateş püskürdüler.

Abone ol

Yeni Akit gazetesi Defne Joy Foster'ın ölümüne kendi bakış açısıyla baktı. Kerem Altan'ın 'alkol içtik' ifadesine yer vermeyen gazetelere ateş püskürdüler.

 "Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar içiyorlar" diyen Başbakan Erdoğan'ın alkolle ilgili sözleri son olaylarla birlikte yeniden gündemde. Son olarak alkollü gençlerin araçla birlikte Porsuk çayına uçması ve Defne Joy Foster'ın aldığı alkolün ölümüne giden süreci tetiklediği iddiaları kamuoyunda konuşuluyor.

Yeni Akit gazetesi de bugünkü sayısında "Sonları alkolden oldu" başlıklı haberle tartışmanın ortasına daldı. Defne'nin ölümünü alkole bağlayan gazete 17. sayfanın tamamını alkol tartışmalarına ayırdı veve uzmanların alkolle ilgili görüşlerine yer verdi.

ALKOLÜ ES GEÇEN GAZETELER

Gazete ayrıca Defne'nin ölümünde medyanın alkolü dizlediğini yazdı. Haberde alkolü gizleyen gazetelerin isimleri de verilerek şöyle denildi:

"Kerem Altan'ın emniyeteki ifadesinde alkol aldıklarını belirtmesine rağmen alkol kelimesini özellikle kullanmayan gizleyen gazeteler; Taraf, Hürriyet, Bugün, Güneş, Posta, Radikal, Yeniçağ, Akşam, Sabah olarak dikkat çekti. Altan ailesinin medyadaki etkisiyle gizlendiği anlaşılan Kerem Altan'ın "alkol içtik" ifadesinin söz konusu ölümde etkili olabileceğine uzmanlar da dikkat çekiyor."

“ALKOL BEDENE ALINAN ZEHİRDİR”

Haberde alkolün zaralarıyla ilgili uzmanların görüşleri de aktarıldı. Tıp Etiği ve Tıp Hukuku Derneği kurucu üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Deontoloji ve Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlter Uzel de, alkolün ani ölümlere yol açtığını belirterek, yaşanan son 2 olaydan ders çıkartılması gerektiğini vurguladı. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan son düzenlemelerinin bu kapsamda önemli olduğunu belirten Uzel, “Alkolün fizyolojik etkilerini sıralamakla bitiremeyiz. Zararları ortadadır. Kısacası bedene alınan zehirdir. Dikkate alınması gereken de konunun bu yönüdür” dedi.

"ALKOLÜ ÇAĞDAŞLIKLA ÖZDEŞLEŞTİRENLER ŞİMDİ KONUŞSUN"

Akit'e konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Foster'ın ve Porsuk Çayı'nda gençlerin ölümüne sebep olan alkolün, can yakmaya devam ettiğini söyledi. TAPDK tarafından alınan tedbirlerin ne kadar hayati öneme sahip olduğunun bu iki olay ile bir kez daha ortaya çıktığını vurgulayan Kaya, “Alkolü çağdaşlıkla özdeşleştirenler şimdi konuşsun. Konuyu rejim tartışması haline getirenler bugün utanıyorlar mı?” diye sordu.