BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
HABER /  DÜNYA

’’Yenemiyorsan yenilmeyeceksin.’’

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında evinde Sivasspor ile golsüz berabere kalan Trabzonspor’da teknik direktör Mustafa Akçay, "Yenemiyorsan...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında evinde Sivasspor ile golsüz berabere kalan Trabzonspor’da teknik direktör Mustafa Akçay, "Yenemiyorsan yenilmeyeceksin mantığıyla bakıldığı zaman 1 puan kötü değil" dedi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maça bütün olarak bakıldığında başarılı olduklarını belirterek, “Maçın bazı anlarını değerlendirdiğimizde çok da başarılı olamadığımızı söyleyebiliriz. Yenemiyorsan yenilme anlayışına döndüğümüz son 20 dakika hariç maçı kazanmak için elimizden geleni yaptık. İlk yarıda gol pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda eksik kaldığımız dakikalarda rakibin baskılı oyununa karşın sadece bir şut geldi kalemize. Aslında bunu da vermemek lazım” diye konuştu.
Akçay, süper ligde eksik oynamanın çok kolay olmadığını belirterek, "Bu akşamı savunarak anlatmak yerine genel itibari ile 1 puanı yenemediğin zaman yenilmeyeceksin anlayışı ile baktığınız zaman kötü bulmuyorum. Müsabakada bazı şeyleri iyi yaptık. Ama takımın genel olarak Trabzonspor’un beklentileri seviyesinde beklenen noktaya geldiğini söyleyemeyiz. Bazı şeyler elinizdeki oyuncu yapısına da bağlı. Bugün altı yabancı oyuncundan kontenjan hakkımızı Bamba’dan yana kullandık. Sezon başından itibaren söylediğimiz santrafor eksikliğimiz bunun gibi bazı maçlarda belirgin hale gelebiliyor. Kalecisinden hücumcusuna kadar bugün herkes elinden geleni yaptı. Onur’un kazanmakla ilgili verdiği mesajları söyleyip onu kutlamak istiyorum" ifadesini kullandı.
Akçay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yenemiyorsan yenilme mantığı. Bu bir felsefedir. Olumlu ve olumsuz yanlarını değerlendirerek yapmış olduğumuz bir slogandır. Bugün futbol literatüründe yenemeyeceksen yenilme mantığı hep var. Takımımızın sezon başından itibaren performansındaki gelişme yavaş olduğu için deniyoruz. Belirleyici olan her zaman oyuncu yapısıdır."

AKÇAY: “KIRMIZI KART KARARI AĞIR OLDU AMA HAKEMİN KARARINA SAYGILIYIM”
Mustafa Yumlu’un kırmızı kart ile dışarı atılması sorulması üzerine Akçay, şu ifadeleri kullandı:
"Mustafa’nın dışarı atılmasını biraz ağır buldum. Orada bir kurtuluş hamlesi var. Mustafa yapı olarak da öyle çok hırt bir adam değildir. O hamleyi yaparken rakibe dirsek vurma eylemi içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Hakemin taktiri öyle oldu saygı duyuyorum ama katılmıyorum."

YUSUF ERDOĞAN: "İKİ TAKIMI DA TEBRİK EDİYORUM"
Trabzonspor’un genç oyuncusu Yusuf Erdoğan, iki takımı da ortaya koydukları oyundan dolayı tebrik ettiğini belirterek, "Üst düzey bir mücadele oldu. Bir haftadır Sivasspor’un zaaflarını çalışıyorduk. Arkalarına geçsek çok net pozisyonlar yakalayabileceğimizi biliyorduk. 3-4 pozisyon bulduk bir gol atsaydık çok farklı olabilirdi. 1 puan da iyidir diye düşünüyorum" dedi.

SOL BAMBA: "MAÇIN KIRILMA ANI MUSTAFA’NIN KIRMIZI KART GÖRMESİ OLDU"
Savunma oyuncusu Sol Bamba ise maç ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "Maçın kırılma anı çok hak etmediğimiz bir şekilde Mustafa’nın gördüğü kırmızı karttı. Ama biz beraberliğin suçunu bu kırmızı karta yüklemiyoruz. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonları atamadık. Mustafa’nın kırmızı kartından sonra yenemiyorsan yenilme planıyla oynadık" şeklinde konuştu.

SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Sorumlusu Cesar Mendiondo, galip gelebilecekleri bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, “Bu yüzden sonuca biraz üzgünüz. Ama sonuç olarak Trabzonspor gibi bir takımdan beraberlik almak sevindirici” diye konuştu.
Sivassporlu oyuncu Ziya ise ilk yarıda Trabzonspor’un üstün oynadığını belirterek, "İlk yarıda Trabzonspor bazı dakikalarda üstün olan taraftı. Biz de kontrataklarla gol bulmaya çalıştık ama olmadı. Rakibimiz 10 kişi kaldıktan sonra üretkenliğimizi yitirdik" dedi.
Sivasspor’un orta saha oyuncusu Kadir ise maça çok iyi konsantre olduklarını vurgulayarak, "Maçın başında biraz zorluklar yaşadık. 15-20 dakika Trabzonspor bize göre üstündü. Bir puana üzülüyorum. 10 kişi kalmış bir takıma karşı kazanmamız gerekiyordu. Deplasmanda Trabzon’a karşı bir puan almak ta iyidir" diye konuştu. iyidir.
(İHA)