BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Yemin metni çok zoruma gidiyor

Hasip Kaplan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden milletvekili yemin metni tartışmalarına katıldı

Abone ol

BDP'nin desteğiyle Şırnak'tan bağımsız milletvekili seçilen Hasip Kaplan "Samimi itirafım şu ki, 12 Eylül darbecilerin ırkçı milletvekili yemin metni çok zoruma gidiyor, iç tüzük gereği okuyacağız, değiştirmeye çalışacağız" dedi.

YEMİN KONUSUNDA SORUN YOK

Kaplan,  Türkiye'de, 30 yıldan bu yana darbe anayasasına sadakat yemini yapıldığını savundu. 'Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma' denildiğini söyleyen Kaplan, "Yemin konusunda sorun yok, iç tüzük gereği yapılacak, Gül (Cumhurbaşkanı Abdullah Gül) ve Şahin'in (Meclis başkanı Mehmet Ali Şahin) açıklamaları gereksizdi. Sayın Gül, 'Köprüleri atan kaybeder' diyor. Doğru bu söz herkes için geçerli. Sorumluluk mevkiindekiler için daha çok geçerli, artık adım atma zamanı" dedi.

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 1 kaşık suda koparılan fırtınayı, 20 yıl sonra çarpıtmanın mantığının ne olduğunu sorarken, sözlerini şöyle sürdürdü:

SADIK OLDUKLARINA İNANMIYORUM

"Unutulmasın işin esasıyla ilgilenen değişimin öncü gücüyüz. AKP gibi takkiye mi yapalım, düşüncelerimizi açıklamayalım mı? Yemin metninde 'Türk milleti' önünde gibi etnik ibare yerine 1921 Anayasası'nda olduğu gibi 'Türkiye halkı' gibi bir görüş neden kaos olsun? Gül, Şahin, Erdoğan'ın yemindeki 'Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma' sözlerine sadık olduklarına inanmıyorum, aksini açıklasınlar. 30 senedir darbe anayasasına sadakat yemini yapılıyor. 'Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma' deniyor, değişmesini istemek neden kriz olsun. Samimi itirafım şu ki, 12 Eylül darbecilerin ırkçı milletvekili yemin metni çok zoruma gidiyor, iç tüzük gereği okuyacağız değiştirmeye çalışacağız."