BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de şiddet olaylarında en az 9 ölü

Yemen'in üçüncü büyük kenti Taiz'de Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerle muhalif aşiret savaşçıları arasındaki çatışmada en az dokuz kişinin öldüğü bildiriliyor.

Abone ol

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdullah Salih'e bağlı güçlerin ülkenin üçüncü büyük kenti Taiz'de hükümet muhalifi aşiret üyeleriyle çatışması sırasında ölü sayısının en az dokuz kişiye tırmandığı bildiriliyor. Onlarca kişinin de yaralandığı haberleri geliyor.

Görgü tanıkları, Cumhurbaşkanı Salih'e bağlı askerlerin protestocu bir kalabalığın toplandığı kent merkezine top ateşi açtığını ve ölenler arasında iki çocuğun da bulunduğunu söylüyor.

Yemen'in üçüncü büyük kenti, Cumhurbaşkanı Salih karşıtı protesto gösterilerinin en yoğun yaşandığı yer olarak biliniyor.

Görgü tanıkları, kent merkezinde onbinlerce kişinin rejim aleyhtarı gösteri yaptığı sırada top ateşi açan birliklerin, Salih'in oğlu Ahmed'in komuta ettiği Cumhuriyet Muhafızları olduğunu aktardı.

33 yıldır ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Abdullah Salih'e karşı protesto gösterileri ocak ayından bu yana devam ediyor.

Muhabirler, Taiz'de her hafta cuma namazından sonra hükümet karşıtlarının protesto gösterilerinin aksamadan sürdüğünü söylüyorlar.

BM Temsilcisi'nin ziyareti

Taiz'deki şiddet olaylarında tırmanış, Birleşmiş Milletler Temsilcisi Cemal Benömer'in siyasi istikrarsızlığa çözüm bulmak amacıyla Yemen'e geri dönüşüne rastlıyor.

Başkent Sanaa'ya ulaşan Benömer, önde gelen siyasilerle görüşmelere başladı.

Benömer, ülkeye varışından sonra yaptığı açıklamada, "Ziyaretimle, siyasi uzlaşmaya varmayı ve Körfez ülkelerinin girişimini uygulamayı amaçlıyoruz" dedi.

Körfez ülkelerinin girişimi, Ali Abdullah Salih ve ailesine dokunulmazlık verilmesi karşılığında, iktidardan uzaklaşmasını öngörüyor.