BIST 9.577
DOLAR 34,02
EURO 37,88
ALTIN 2.823,20
HABER /  DÜNYA

Yemen'de bilanço giderek ağırlaşıyor!

Tunus, Mısır, Libya'nın ardından Yemen'de başlayan isyanda ölenlerin sayısı giderek artıyor. İşte kan donduran son bilanço...

Abone ol

Yemen'de, dün rejime bağlı aşiretler ve askeri birliklerle kuzeydeki Şii direnişçiler arasındaki çatışmalarda 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Askeri kaynaklar, çatışmaların Suudi Arabistan sınırı yakınlarındaki El Cavf'ta meydana geldiğini kaydetti.

Sana'da yönetim karşıtı göstericilere cuma günü güvenlik güçlerince ateş açılmış, olaylarda 52 kişinin öldüğü belirtilmişti. 

GENERALDEN PROTESTOCULARA DESTEK

Yemen'de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'e yakınlığıyla bilinen General Ali Muhsin El Ahmer, protestoculara desteğini açıkladı.

El Cezire televizyonuna konuşan El Ahmer, Devlet Başkanı Salih'in iktidarı bırakmasını isteyen protestoculara destek verdiğini belirtti.

Başkentte Sana Üniversitesi önündeki gençlerin barışçı eylemler yaptığını vurgulayan El Ahmer, Salih'i gösterileri bastırmak ve ülkeyi iç savaşa sürüklemekle suçladı.

Yemen'de protestoların başlamasından bu yana ilk kez bu kadar yüksek rütbeli bir askerin muhaliflere destek verdiği bildiriliyor.

Yemen'in Şam Büyükelçisi Abdülvahap Tavaf da, olaylar nedeniyle görevinden ve Salih'in partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Daha önce de bazı hükümet yetkilileri göstericilere yönelik şiddeti protesto amacıyla istifa etmişti.