BIST 9.002
DOLAR 34,19
EURO 37,07
ALTIN 2.961,25
HABER /  EKONOMİ

Yemekte kemençeli motivasyon

Toplu yemek şirketleri rekabette çığır açtı. Kemençeli motivasyon hizmeti veren bile var.

Abone ol

Türkiye’de toplu yemek sektörünün büyüklüğü 7 milyar dolara ulaşırken, bu pazarın yarısı toplu yemek şirketlerinin kıran kırana rekabetine sahne oluyor. Sektörde faaliyet gösteren firmalardan biri de STFA’nın iştiraki Sofra’nın İngiliz Compass Grubu’yla ortaklığı olan Sofra-Compass. Sofra’yı diğer firmalardan ayıran belki de en önemli özellik, konsept uygulamalarıyla çalışanların karnını doyurmanın yanı sıra onları motive de etmesi.

MEKSİKALI GİBİ GİYİNİYORLAR

Sofra Grubu Genel Müdürü Yaşar Büyükçetin, toplu yemek verdikleri kuruluşlarda sürpriz konseptler belirlediklerini belirterek, “Örneğin yemekhanede Meksika günü düzenliyoruz. Mönüde yerel Meksika yemekleri olan fajitas, acılı tavuk ve Meksika fasulyesi ikram ediyoruz. Servis yapan aşçılar bile Meksikalı gibi giyiniyor. Fonda Meksika müzikleri çalıyor.” Meksika’nın yanı sıra Kumkapı günü de düzenlediklerini belirten Büyükçetin, “Ayrıca Karadeniz Günü’nde şirket çalışanlarına bölge mutfağını sunarken yemeğin yanında kemençe bile çalıyoruz” dedi.

YABANCI YÖNETİCİ İÇİN ÖZEL MÖNÜ

Sadece Türk yöneticiler için değil Türkiye’de çalışan üst düzey yabancı yöneticiler için de özel uygulamalarının bulunduğunu anlatan Büyükçetin, “Sonuçta farklı bir ülkede çalışıyorlar. Kendi damak tatlarına uygun mönüler, onların Türkiye’ye adaptasyonunu kolaylaştırıyor” dedi. Büyükçetin, “Aşçılarımız Türkiye’de çalışan yabancı yöneticilere özel, Kore, Fransız, Japon, İtalyan yemekleri hazırlıyor. Üstelik hazırladıkları mönüler o ülkelerin lezzetlerini aratmıyor” diye konuştu.

CİROSU 250 MİLYON $

Sofra Grubu’nun toplu yemek hizmetleri, tesis yönetimi ve işletimi hizmetleri ile otomat işletmeciliği olarak üç ana kategoride hizmet verdiğini belirten Büyükçetin, cironun yüzde 85’inin toplu yemekten, yüzde 15’inin ise diğer hizmetlerden geldiğini belirtti. Sofra Grubu’nun her gün 250 bin kişiye hizmet verdiğini dile getiren Yaşar Büyükçetin, 2007 sonu itibarıyla 250 milyon dolar ciroya imza attıklarını sözlerine ekledi.