BIST 8.948
DOLAR 34,23
EURO 37,59
ALTIN 2.883,15

Yemeden önce bir daha düşünün

Yemeden önce bir daha düşünün

Fugubir ‘fugu’yu, diğer adıyla japon kirpi balığını yemek, azraille kumar oynamakla eşdeğer. yüzeyindeki küçük bölmelerinde ‘tetrodotoksin’ adında kimyasal madde bulunduran bu ilginç balık, siyanürden bin kat daha ölümcül hale geliyor. her yıl ortalama ölümcül 100 fugu vakası çıkıyor. bu yüzden...

Yemeden önce bir daha düşünün

Fugu

Bir ‘fugu’yu, diğer adıyla Japon kirpi balığını yemek, Azraille kumar oynamakla eşdeğer. Yüzeyindeki küçük bölmelerinde ‘tetrodotoksin’ adında kimyasal madde bulunduran bu ilginç balık, siyanürden bin kat daha ölümcül hale geliyor. Her yıl ortalama ölümcül 100 fugu vakası çıkıyor. Bu yüzden özel şeflerin hazırladığı bir fugu yemeği tercih etmek daha sağlıklı.

Yemeden önce bir daha düşünün

Namibya öküz kurbağası

Akşam yemeği için öküz kurbağası! Dikkatli olun. Bu Namibyalı lezzet, derisinde son derece zehirli maddeleri barındırıryor. Canlının derisini tüketmek, hayatınıza son verebilir. Özel aşçılar, bir şekilde derideki zehirin yok edilmesini sağlayabiliyorlar.

Yemeden önce bir daha düşünün

Kasu marzu

Bu Sardinyalı peynir, koyun sütünden yapılıyor ve Avrupa Birliği’nde yasak bir yiyecek. Tabi Sardinya’nın kara borsalarında rastlayabileceğiniz bir yiyecek . Bu özel yiyecek, binlerce peynir kurtçularının ortaklaşa bir çalışması sonucu yemeğe hazır hale geliyor. Kurtçukları canlı yemek kötü bir sonuç doğurmazken, ölü olanları yemek ciddi enfeksiyonlara yol açabiliyor.

Yemeden önce bir daha düşünün

Manyok

Hafif kaynatılmış ağaç kökü ne kadar zehirli olabilir ki? Aslında öldürücü olabilecek kadar zehirli olabilir. Eğer iyi bir şekilde hazırlanmamışsa Guyana’da yetişen bu bitki vücutta siyanüre dönüşebilir.