BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.836,84
HABER /  GÜNCEL

Yedi yıl oldu dostlar!

2000 yılının 5 Mayıs'ında Türkiye'nin haber sitesi doğdu. Hadi Özışık 7. yılımızı yazdı

Abone ol

"Hoşçakalın dostlar!" başlığını dünkü gibi hatırlıyorum, hiç unutmadım zaten. Ekonomik sıkıntılar belimizi bükmüş, klavyeye dokunacak takatimiz kalmamıştı 2001 yılında.

Kadiköy'de bir büro... O büroda, güç şartlarda sabahlara kadar habercilik yapıyorduk İnternethaber'de. Gündeme damgamızı vurdukça, ziyaretçi sayımız her geçen gün arttı. Kaldıramadık yoğun ziyaretçi trafiğini, ne serverimiz ne de servere verecek paramız yoktu. Üstelik elimiz ayağımız kırıktı, elektriğimiz kesikti, telefonlar susmuştu, musluktan sular akmıyordu.

Çaldığımız her kapı yüzümüze kapandığı için biz de içimiz kan ağlayarak İnternethaber'i kapatma kararı almış ve "Hoşçakalın dostlar!" demiştik.

Sihirli bir el değildi yeniden hayata dönmemizi sağlayan, Amerika'dan gelen bir e-mail, sadece bir gün ayrı kalmamızı sağladı. O maille kendimize geldik, serverimizi yeniledik, devlerle yarışmaya hazır hale geldik.

Ve bugün... 7 yıl oldu dostlar... Listelere baktığımızda gururla içinde yer aldığımız başarıdan başarıya koştuğumuz 7 yıl.. Yok holding desteğimiz hala yok, siz varsınız! Sermaye gücümüz siz oldunuz. Sizden aldığımız güçle, hiç geride kalmadık, arkasına koca televizyonları alan kimi uyanıklar bile sizin gücünüze yetişemedi. Ve ben iddia ediyorum yetişemeyecekler de.

Ne mutlu bize!

Sevgili okurlar, bugün geldiğimiz nokta, parmak ısırtıyor gerçekten. Yeter mi, hayır daima ileri... Durmak yok!

Peki şimdi neredeyiz?

Hah işte onu söyleyeyim, Mehmet Emin Aydın kardeşimin hünerli parmakları sonrasında İnternethaber'in patlama yapacağını söylediğimde, bazı dostlar "abartma" demişti. Bu müessesenin her zerresinde emeği olan ve bu müessenin sayesinde bir yerlere gelen bazı arkadaşlar, avuçlarını ovuşturdu, çökeceğimiz günü heyecanla bekledi.

Ama olmadı, Mehmet Emin işini sağlam yapmıştı, dosta düşmana karşı tüm tedbirlerini aldı. Ve İnternethaber'i daha kolay okunur hale getirdi. Hal böyle olunca; dediğim çıktı ve İnternethaber patlama yaptı...

Nasıl mı?

Hergün 850 bin defa İnternethaber'in haberleri okunuyor şimdi. Eskiden en çok okunan haberlerimizin en tepesinde yeralan haberimiz şimdi 50 bin defa okunuyor. İnternethaber'e günlük tekil ziyaretçi sayısı ise 180 bin ile 200 bin arasında değişiyor.

Yeter mi?

Hayır!

Durmak yok... Yeni Genel Yayın Yönetmenimiz Konur Alp gecesini gündüzüne katıp çalışıyor, amacı en çok okunan haberimizin tepesinde yeralan haberi 100 bine çıkarmak. Konur Alp kardeşimin bir başka hedefi ise, günlük ziyaretçi sayımızı 1 milyona çıkarmak.

Evet 7 yıl oldu dostlar... Mutluyuz, gururluyuz.. Çünkü 7 yılda hiç gerilemedik, daima ilerledik, daha da ilerleyeceğiz. 7 yıl önce çalışan sayımız üçtü, şimdi 14 kişi istihdam ediliyor İnternethaber'de. Allah'a dua ediyorum bu sayı yüzleri aşsın!

İnanıyorum ki birgün bu müjdeyi de vereceğim size. Arkadaşlarım gece gündüz çalışıyor, bu hedefe ulaşmak için. Tabii yine her şey sizin desteğinizle olacak.. Lütfen desteğinizi ve duanızı eksik etmeyin!

İnternethaber'in 7. yılında bir kez daha bu siteye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Amerika'da e-mail gönderen sevgili Ustad'a da saygılarımı sunuyorum.

Nice yıllara...

Hadi Özışık yazdı