BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Yazılı basın ağır bunalımda

Yazılı basın tarihinin en ağır kriziyle karşı karşıya... Bunun iki önemli nedeni var... İşte gazetelerin hali;

Abone ol

Dünyanın en özgür yayın organı Le Monde Diplomatiq "Bilgi üzerindeki tehdit"i kapak yaptı. Le Monde Diplomatiq'in Yayın Direktörü İgnacio Ramonet, "Yazılı basın tarihinin en ağır kriziyle karşı karşıya" diyor ve ekliyor: Bedava gazete büyük tehdit!..

Dünya genelindeki bütün gazetelerin son üç yıldır düzenli olarak okuyucu kaybettiğine dikkat çeken Ramonet, yazısında buna kendi gazetesinin de dahil olduğunu vurguladı.

'BEDAVA GAZETE BÜYÜK TEHDİT'

Ramonet, gazetelerin içine girdiği kriz ve ortaya çıkan tehditlerin birinci sıradaki kaynağının ‘bedava’ gazeteler olduğuna dikkat çekiyor.

Ramonet'e göre; bedava gazeteler aynı zamanda büyük bir yolsuzluğu da beraberlerinde getiriyor. okuyucular okudukları haberlerin hiçbir şekilde kendilerine ekonomik zararda bulunmadığını düşünmesine yol açıyor. Bu yüzden okurlar gazete almayı bırakıyor.

İNTERNETİN ETKİSİ

Ramonet, internet kullanımının yaygınlaşması nedeniyle gazeteler açısından benzer bir sonucun daha ortaya çıktığını kaydetti. Bedava gazetelerin reklam amaçlı olduğunu, internet gazetelerinin ise kontrol edilebilir oluşunun özgür basın açısından ciddi tehlikeler olduğunu ifade eden Ramonet, makalesinde şu görüşlere yer verdi:

"İnternet şu anda, bedava çok sayıda sitesi ile, insanların kendi düşüncelerini çok rahat bir şekilde ifade edebilme imkanı ile, görüş alış verişinde sağladığı kolaylıkla insanlara çekici geliyor." //