BIST 9.673
DOLAR 35,17
EURO 36,55
ALTIN 2.963,18
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlundan terör yorumu

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de artan terör saldırılarıyla ilgili ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'de artan terör saldırılarının İran ve Kafkaslar'da yaşanan gelişmelerle bağlantısı olduğunu ileri sürdü.

BBP lideri Yazıcıoğlu, Kamu Görevlileri Derneği (KAMU-DER) Başkanı Cevdet Baştuğ ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinde kabul etti.

Kabulde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu, terör olaylarına ilişkin bir soru üzerine, ''Türkiye'de artan terör eylemlerinin, İran meselesi ve Kafkaslar'daki gelişmelerden ayrı olduğu kanaatinde değilim'' dedi.

Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Uluslararası alanda Türkiye'yi bazı rollere zorlayan dış unsurlar, terörü ve ekonomiyi kullanmaktadırlar. İçeride istikrarsızlık oluşturarak, Türkiye'nin kaynaklarını içeriye kullanması sağlayarak bazı dış talepleri Türkiye'ye dayatmak için terör eylemlerinin arttırıldığı kanaatindeyim. İçeride ciddi bir istihbarat bilgisine dayanan özel timlerin nokta hedefleri yok etmesini sağlayacak yeni bir terörle mücadele konseptine ihtiyacımız var.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Kafkaslar İttifakı'' önerisinin anımsatılması üzerine Yazıcıoğlu, hükümetin bu yöndeki girişimlerini yararlı gördüğünü, ancak bu ittifakın alt yapısı ve içeriğinin anlaşılır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'yi her açıdan ilgilendiren bir coğrafyadaki sıcak çatışmaların ve gelişmelerin dışarıdan izlenemeyeceğini belirterek, ''Türkiye'nin bu coğrafya ile ilgili özgün ve uygulanabilir politikaları olmalıdır. Türkiye'nin kalıcı, uzun vadeli, sürdürülebilir projeler geliştirerek, bu projeler etrafında Kafkasya'da bir barış ortamının sağlanmasına öncülük yapması gerekir'' diye konuştu.

''Kafkas İttifakı''nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin öteden beri savunduğu bir dış politika anlayışı olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, ''Ancak sınırları ne olacak, bu ittifaka alt yapı oluşturacak olan siyasi argümanlar neler olacak, Çeçenistan, Abhazya ve diğer Kafkas topluluklarının sorunları ne olacak, bütün bu sorular askıda'' dedi.

Yazıcıoğlu, hükümet ile memur sendikaları arasında yapılacak toplu görüşmelere ilişkin olarak da görüşmelerde sendikaların pazarlık şansına sahip olmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, ''sendikaların bağımsız olması ve hiçbir partinin arka bahçesi'' konumuna düşmemesi gerektiğini belirtti.