BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlundan Sayın yorumu

Yazıcıoğlu, Erdoğan hakkında başlatılan inceleme hakkında soruları yanıtladı. Bakın yazıcıoğlu ne dedi?

Abone ol

Bir dizi inceleme ve ziyaret için Van'a gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a 'Sayın' dediği iddiası ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında başlatılan inceleme ve Leyla Zana'nın Öcalan'ı lider olarak değerlendirmesi konusundaki soruları cevaplandırdı.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü makamında ziyareti çıkışında soruları cevaplandıran Yazıcıoğlu, 'Sayın' kelimesinin saygıdeğer olanlara söylendiğini ifade etti. Yazıcıoğlu, "Sayın Başbakan eğer dili sürçerek o kavramı dediyse, çıkıp milletten özür dilemesi lazımdı.

'Ben bunu yanlış yaptım, boş bulundum' demesi lazımdı ama bunu diyemedi. Dolayısıyla bir başkası için soruşturma açılıyorsa, başbakan için de açılır. Başkaları söyleyince suç oluyor da başbakan söyleyince suç olmuyor mu? Hukuk devletinde bir şey suçsa cumhurbaşkanı içinde aynıdır, dağdaki çoban için de aynıdır" dedi.

Leyla Zana'nın 'Talabani, Barzani ve Abdullah Öcalan Kürtler'in lideridir' açıklamasına da değinen Yazıcıoğlu, terör örgütü başının lider olamayacağını söyledi. Yazıcıoğlu, "Konuşmalar kendisini bağlıyor. Terör örgütü başı, lider olamaz, lider olarak da ifade edilemez. Onlar sadece Kürt kardeşlerimize acı, kavga, kin, nefret getirirler. Halbuki tarih boyunca bu millet birlikte yaşadı. Çanakkale'yi bebaber savunduk, Dumlupınar'da birlikteydik. Cumhuriyeti de beraber kurduk. Biz bu bayrağın altında kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız sürece kavga ve terör olmazsa yatırım olur, işsizlik ve yoksulluk çözülür. Kavga sürerse kime ne faydası olur. Dağda ne işi var bu körpecik çocukların. Dolayısıyla kavga, kin, nefret getiren insanlara lider denmez. Lider; halkı sevgiye, kardeşliğe, barışa götürüp beraber olduğu topluluğa medeniyet getirene denir" diye konuştu.

Yazıcıoğlu daha sonra, Van Ticaret Borsası'nı (VATBO) ziyaret etti. VATBO Başkanı Feridun Irak'tan çalışmalar hakkında bilgi alan Yazıcıoğlu, daha sonra dinlenmek için kaldığı otele geçti.