BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlundan komplo iddiası

Yazıcıoğlu, BBP'ye yönelik inceleme başlatıldığı haberlerine tepki gösterdi. BBP lideri bir iddiada bulundu.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Yargıtayın partisine yönelik başlattığı bir inceleme olmadığını söyledi. Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partisine yönelik olarak uluslararası bir komplo yapıldığını savunan Yazıcıoğlu, haber kirliliği yaratıldığını ve olayların birbirine karıştırıldığını söyledi.

Yazıcıoğlu, ''BBP de bunun odağına konulmak isteniyor'' dedi. Milletin içinden geçtiği sürece seyirci kalmayacaklarını anlatan Yazıcıoğlu, ''Uluslararası komplocular asla başarılı olamayacaklar'' diye konuştu.

''Neden komplocular BBP'yi seçti'' sorusuna Yazıcıoğlu, ''Partimiz büyüyor, uçağın tekerlekleri yerden kesildi, yükselmenin ise sınırı yok, büyüme trendine girdiğimiz için bu yapılmak isteniyor'' yanıtını verdi.

Yaşanan olayların değerlendirilmesi için parti içinde bir ekip oluşturduklarını, ekibin Trabzon gibi illerde incelemelerde bulunduğunu ve rapor yazmaya başladığını anlatan Yazıcıoğlu, raporu yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi. Yazıcıoğlu, ''Kuvay-i Milliye derneklerinin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusunu yanıtlarken, ''Bu kişiler duygularını ifade ediyor, duyarlılık ortaya koyuyor'' dedi.