BIST 9.777
DOLAR 34,17
EURO 38,16
ALTIN 2.911,56
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlundan kınama

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Danıştay 2. Dairesine yönelik silahlı saldırıyı kınadı!

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Danıştay 2. Dairesine yönelik silahlı saldırıyı kınayarak, ''Şiddet ve terör çıkmaz sokaktır'' dedi.

Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 2. Dairesine yapılan saldırıyı üzüntüyle karşıladığını ve kınadığını ifade etti.

Şiddet ve terörle hiçbir yere varılamayacağını belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Öncelikle bu saldırı hangi taraftan gelirse gelsin, Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından birine yapılmıştır. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddet ve terör çıkmaz sokaktır. Son günlerde iç savaş birlikçileri ülkemizi kaosa sürüklemek istiyor. Her kesimi, karanlık oyunlara karşı uyarıyor, sağduyulu ve dikkatli olmaya çağırıyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde iç ve dış karanlık odaklar ülkemizi, kullanmış oldukları başta PKK gibi stratejik piyon örgütleriyle karanlığa sürüklemek
istiyorlar. Bunlar asla tasvip edilemez. Olayın arkasındaki gerçeklerin bir an evvel aydınlatılmasını bekliyoruz.''

Yazıcıoğlu, saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Yücel Özbilgin'e Allah'tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diledi.

-LDP'DEN KINAMA-

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker de yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 2. Dairesine yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Toker, ''Toplumun her kesiminin günü geldiğinde tek sığınağı yargıdır. Evrensel ve modern yargı hak ve özgürlüklerimizin güvencesidir, kutsaldır. Yargı kurumları, modern demokratik devletin temel kurumlarıdır'' dedi.

Hükümetin yargı mensuplarına yönelik koruma önlemlerini artırması gerektiğini ifade eden Toker, yaşam korkusuyla karar veren yargı mensuplarının, ülkenin demokratik sistemine ve devletin imajına telafisi imkansız zararlar verebileceğini belirtti.