12 Eylül öncesinin hızlı isimlerinden Muhsin Yazıcıoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Abone olBBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''12 Eylül öncesini yaşadık ve sonuçta şunu ifade edeyim; kavga hiçbir şey getirmedi, bir faydası olmadı'' dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde düzenlenen ''Siyaset Okulu'' programına katılan Yazıcıoğlu, ''Türkiye'de Parti Yapısı ve Teşkilatlanma'' konulu konuşma yaptı.
Türk gençliğinin uzun zaman siyaset dışı bırakılmaya, adeta
toplumsal konulardan uzak tutulmaya özen gösterildiğini kaydeden Yazıcıoğlu, gençliğin kendi geleceğiyle ilgilendiği kadar ülke ve dünya meseleleriyle de ilgilenmesinin önemine inandığını vurguladı.
Yazıcıoğlu, demokrasinin ancak bir hukuk devletinde yaşayabileceğini ve demokrasinin olduğu yerde inanç ve fikir özgürlüğünün de mutlaka bulunması gerektiğini söyledi.
Türkiye'de siyasal yapının birçok kesintilere uğradığını, yer yer darbelerle karşılaştığını ifade eden Yazıcıoğlu, ancak bu kesintilerin toplumun daha da bilinçlenmesi ve demokrasinin değerini anlamasını sağladığını anlattı.
Yazıcıoğlu, kendi gençliğindeki siyasi yapıdan da bahsederek, Ülkü Ocakları Gençlik Kolları Başkanı olduğu dönemde, Türkiye'de farklı siyasi görüşlerden gençlerin birbiriyle çatıştığını hatırlattı.
''UMUYORUM Kİ TÜRKİYE BİR DAHA KAVGAYA MECBUR KALMAZ''
BBP lideri Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:
''Türkiye ciddi kavgalardan geçti. Birbirimizi sokaklara sığdıramadık, okullara sığdıramadık, hatta ülkeye sığdıramadık. Ama bir baktık, 12 Eylül sabahında, farklı siyasi görüşlerden kişiler 2,5 metrekarelik hücrelere sığmışız. 12 Eylül öncesini yaşadık ve sonuçta şunu ifade edeyim; kavga hiçbir şey getirmedi, bir faydası olmadı. Ama mecbur kaldık. Umuyorum ki Türkiye, bir daha kavgaya mecbur kalmaz. Aslolan karşındakini 'benim gibi düşünmüyor' diye yok etmek değil, anlamaya çalışmaktır. Ben, 'o dönemin samimiyeti yaşasın, ama kavgası asla dönmesin' diyorum. Çünkü insanlar yaptıklarını inanarak yapıyorlardı.''
Muhsin Yazıcıoğlu, bugün siyasetin çok pahalı hale getirildiğini kaydederek, ''bu pahalı işi yapabilmek için siyasetin sermayeye yaslandığını, iktidara geldiğinde de sermayeye ihale, teşvik vererek diyet ödediğini'' savundu.
Siyasi Partiler Kanunu'nu ''lider sultasını desteklediği için'' onaylamadığını da anlatan Yazıcıoğlu, ''partilerde farklı görüşlerin ifade olanağı bulamaması nedeniyle mevcut partilerin habire doğurduğunu'' sözlerine ekledi.