BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlu MHPye çattı

BBP lideri Yazıcıoğlu, birleşmelerden ziyade milli merkez inşası üzerinde duruyor. Peki hasıl bir proje?

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Sürmeli Oteli'nde düzenlenen Genişletilmiş Ankara İl Divan Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, seçim dönemine ilişkin çalışmalara değindi.

Seçim takvimindeki darlık nedeniyle BBP'nin milletvekili adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyeceğini belirten Yazıcıoğlu, partinin seçime de kendi adı ve amblemiyle gireceğini kaydetti. Yazıcıoğlu, son dönemde sol ve sağ siyasi partilerin birlik çalışmaları yürüttüğünü anımsatarak, BBP'nin de ''milli merkez inşası'' için çalıştığını söyledi.

NASIL BİRARAYA GELECEK

Bunun milliyetçi, maneviyatçı, demokrat kadroların bir araya gelmesiyle oluşacağını anlatan Yazıcıoğlu, ''Ancak, siyasi partileri bir araya getiremediğimiz için, siyasi kadroları bir araya getirerek bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Biz, Türkiye'nin menfaatlerini esas alırız. Milli merkez inşasına yarayacak adımlar atmak mümkün olursa, bu adımları atmaya her zaman hazırız'' dedi. 

MHP ENGELLİYOR

Yazıcıoğlu, bu konuda diğer partiler nezdinde girişimde bulunup bulunmadıkları ve kendilerine ne cevap verildiği yönündeki soruya şu cevabı verdi: ''MHP, milli merkez konusunda daha geniş bir yelpazenin oluşması ve bir seçim iş birliği yaparak, Türk milliyetçilerinin kafa karışıklığını giderecek şekilde seçime gidilmesini istememektedir. MHP, bu alandaki tüm çalışma ve çabaları kapatmıştır.''