Saatler ne zaman geri alınacak muamması vatandaşın kafasını karıştırdı. 2016 yılından beri kullanılan yaz saati uygulaması bu sene de devam edecek. Kış saati uygulaması yürürlükten kaldırıldı ve yaz saatinin bu sene de devam edeceği Resmi Gazete kararı ile duyuruldu.
Abone olSaatler ne zaman geri alınacak sorusu sabahın erken saatlerinde işe giden, okula giden vatandaşlar tarafından gün içinde sıkça araştırılmaya başladı. Bilindiği gibi kış saati uygulaması 2016 yılında kaldırılmıştı. Gün ışığından daha çok yararlanmak için verilen bu kadar çalışanları ve sabahın karanlığında çocuklarını okula gönderen veliler tarafından eleştirilmişti. Peki bu sene saatler ne zaman1 saat geri alınacak, ayın kaçında kış saati uygulaması başlayacak sorularının yanıtı aranırken Resmi Gazete kararıyla kış saati uygulamasının yürülükten kaldırıldığı açıklandı. Yani bu sene saatler ger alınmayacak yaz saati uygulaması devam edecek.
HER SENE DEVAM EDECEK: Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan ileri saat uygulamasının devam ettirilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulaması her sene, yıl boyu sürdürülecek.
Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT+3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.
YÜRÜRLÜLÜKTEN KALDIRILDI
Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi.
Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı "Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun"un 2'nci maddesi gereğince karar verildi.
YAZ SAATİ NEDİR: Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcek bilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.