BIST 10.395
DOLAR 32,70
EURO 35,12
ALTIN 2.448,13
HABER /  GÜNCEL

Yaz geldi kameralar devrede

Ankara emniyeti yaz aylarının gelmesiyle kameralı radar uygulamasını başlattı. Kent içi için karar bekleniyor...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Başkentte aslında uzun yıllardır uygulanan ve yaz aylarının gelmesiyle yeniden aktif hale getirilen ve ana arterlerde kullanılacak kameralı radar sistemi ile trafik yavaşlatılacak. Kameralı radar sistemi yıllardır uygulanmasına karşın; Ankara'da kamuoyunda yeni bir uygulama gibi sunulduktan sonra sürücüler frene bastı. Aslında kameralı sistem yeni gibi anlatılsa da zaten yürürlükte olan bir sistemdi.

Kameralı radar sistemi ile İstanbul, Konya, Samsun ve Eskişehir yol güzergahlarında; kente giriş ve çıkış hattında hızlı sürücüler tespit edilecek. Bu yollarda aşırı hız yapıldığı ve özellikle yaz aylarında aşırı hız yapan sürücülerin görülmesi nedeniyle, sistem aktif hale getirildi. Kameralı radar sistemi ile sürücülerin hızı görüntülü olarak kayıt altına alınacak. Çevirmede durdurulup cezası kesinleşmese bile, plaka üzerinden ceza kesilecek. Bu radarlara yakalananların cezası 265 TL.

Radar sisteminin yaz ayı geldiği için sisteme sokulması ve kentin bir kaç noktasına radar işareti konulması üzerine Ankaralılar; yeni bir uygulama yapıldığını düşündüler. Ancak yeni uygulama için henüz karar alınmadı. Valilik, Emniyet ve Belediye'nin ortak kararını bekleyen yeni uygulama ise Elektronik Denetleme Sistemi olarak biliniyor. İstanbul'da da kullanılan bu sistem; kentin belirlenen kritik noktalarına konulacak. Kamera ile hız tespiti yapılacak. Hızlı sürücüler ile kırmızı ışıkta geçen sürücüler görüntülü olarak tespit edilecek ve ceza kesilecek.

Bu sistemin devreve girmesine ilişkin henüz alınmış resmi karar yok. Ancak alt yapı hazır. Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu uygulamaya ilişkin kamera sistemi temin etti. Pilot olarak başlaması düşünülen uygulama, ilerleyen yıllarda genişletilecek. Bu yeni uygulama için karar alınması için kurumların bir toplantı yapacağı da öğrenildi.