BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,09
ALTIN 2.444,26
HABER /  GÜNCEL

Yayınevi gibi belediye!

Osmangazi Belediyesi, 2 yıl içinde 30'a yakın kültürel yayın piyasaya çıkardı.

Abone ol

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçe Belediyesi'nin, 2 yıl içinde 30'a yakın kültürel yayın piyasaya çıkardı.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, kültürel başkent konumundaki bir kentte yaşamanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini söyledi.

İmparatorluğu kuran şehir olarak Bursa'nın, kültürel yönünü ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Altepe, ''Tarihi mirasımız olan onlarca tarihi eseri restore ettirerek, günümüze kazandırıyoruz. Ama mirasımız sadece bu yapılarla sınırlı değil. Kültürel mirasımızın da ortaya çıkarılması gerekli'' dedi.

Son iki yıl içinde gerek kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasına gerekse yeni olan pek çok bilginin paylaşılmasına dönük çok sayıda kitap hazırladıklarını belirten Altepe, şöyle konuştu: ''İki yıl içinde 30'a yakın yayını piyasaya çıkardık. Bu bazı yayınevlerinin bile ulaşamayacağı bir rakamdır. Bu konuda ne denli yoğun çalıştığımızın bir göstergesidir. Ama çalışmalarımız sadece kitap ve broşürlerden ibaret değildir. Kentimizin tanıtımına dönük çok önemli belgesel filmler de yayınlarımız arasındadır. Bununla birlikte, eski Bursa şarkılarından oluşan 'Sadettin Kaynak'tan Günümüze Bursa Şarkıları' albümü de çabalarımızla Bursalı dinleyiciye ulaşmıştır. Albüm, çok sayıda eski Bursa şarkısının tekrar müzik dünyasına katılmasına katkıda bulunmuştur.''