BIST 9.509
DOLAR 34,57
EURO 35,96
ALTIN 2.997,81
HABER /  GÜNCEL

Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücreti kaç para oldu 2022 ödemesi

2022 yılının başlaması ile birlikte zamlar da ard arda gelmeye başladı. 2022 yılında köprülerin geçiş ücretlerine de zam yapıldı. Gün içinde binlerce aracın kullandığı otoyol ve köprülerin geçiş ücretine araç sınıfına göre zam yapıldı. Buna göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü tek yönlü otomobil geçiş ücreti 8.25 TL olarak belirlendi. Araç sahipleri gidiş-geliş toplam 16.50 TL ödeyecek. 2021 yılında tek yönlü geçiş ücreti 13.25 TL idi.

Abone ol

1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olmak üzere köprü ve otoyollara yüzde 25 zam yapan Karayolları Genel Müdürlüğü yeniden kallavi bir zam yapmaya hazırlanıyor iddiasının ardından birçok vatandaş köprü ve otoyolların geçiş ücretlerini yeniden araştırmaya başladı. Peki Yavuz Sultan Selim Köprüsü  geçiş ücreti kaç para?  İşte araç tipi ve aks aralığına göre ​​Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş tarifesi 

Otoyol geçiş ücretleri nasıl ödenir?
Otoyol ve köprü geçişlerinde ücretler Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) sayesinde ödeniyor.

Geçiş ücreti ödenmeme cezası nedir? 
Otoyol ve köprülerden geçiş yaparken aracınızda bulunan HGS veya OGS cihazlarınızda yeterli baiye mevcut değilse ve ücret ödemeden geçiş yaptıysanız aracınıza ait İhlalli Geçiş Bildirimi düzenlendir. İhallli Geçiş Bildiriminde ne kadar ödeme yapacağınız ve hangi bankaya ödeyeceğiniz gibi durumlar belirtiliyor. Belirtilen süre içerisinde ilgili banka şubelerinden ödeme yapabilirsiniz. 

Belirtilen süre içerisinde ödeme yapılmadığı takdirde geçiş ücretinin 4 katı para cezası ve geçiş ücreti ile birlikte Tebligat Ücreti, Avukatlık Ücreti ve diğer masraflar da ödenmek zorunda.  

 Otoyol ve köprülerde ücret nasıl alınır?
Otoyol ve köprü geçişlerinde Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ile ücret alınır. Otoyol ve köprülerde bu iki sistemin gişeleri ayrıdır. OGS ve HGS olan araçlara yerleştirilen elektronik cihaz aracılığıyla köprü ve otoyollardan duraksamadan geçiş sağlanır. Bu nedenle cihazlara bakiye yüklemesi yapılmadan yola çıkmamak gerekir. Aksi takdirde bakiyesiz yapılan geçiş ihlallerinde cezalı geçiş işlemi uygulanır.

Devletin işlettiği otoyollar ve köprüler 
* 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Eski adıyla Boğaziçi Köprüsü)

* Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

* Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)

* Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)

* Gebze - Orhan​​gazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)

* İzmir - Çeşme Otoyolu

* İzmir - Aydın Otoyolu

* Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi)

* Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)

Özel şirketlerin işlettiği otoyollar ve köprüler

* Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü)

* Kuzey Marmara Avrupa Otoyolu

* Kuzey Marmara Anadolu Otoyolu

* Avrasya Tüneli

* Osmangazi Köprüsü

* Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu

* Ankara - Niğde Otoyolu