BIST 9.911
DOLAR 34,16
EURO 38,04
ALTIN 2.886,63
HABER /  SPOR

Yattara büyük fırsat kaçırdı

Beşiktaş deplasmanından beraberlikle dönen Trabzonspor'da, Gineli oyuncu Yattara büyük bir fırsatı kaçırdı.

Abone ol

Turkcell Süper Ligi'nin 20. haftasında deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'la 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da, bir puanın faturası ağır oldu. Bordo - mavili takımda gelecek hafta oynanacak olan Denizlispor maçı öncesi Hüseyin ve Umut, gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşerken, bazı futbolcular ise hafif sakatlıklar geçirdi.

Sivasspor'un puan kaybettiği haftada liderlik şansını da elinin tersiyle iten Trabzonspor'un, Beşiktaş karşısında sergilediği performans ise büyük hayal kırıklığı yarattı.

Bordo - mavili takımda özellikle Teknik Direktör Ersun Yanal'ın oyuncu değişikliklerinde yaptığı tercihler tepki çekti. Bordo - mavili futbolcular 15'şer bin TL'lik primi kaybetti, Yattara da maçın kazanılması halinde kendisine hediye edilecek olan 600 bin TL'lik daireden oldu.

İstanbul'daki bir inşaat firmasının sahibi maç öncesinde yaptığı açıklamada, Yattara'nın kendilerinden bir ev satın aldığını fakat bunun ödemesini henüz yapmadığı ve Trabzonspor'un Beşiktaş maçını kazanması halinde bu evi Gineli oyuncuya hediye edeceklerini açıklamıştı.

SONG'DAN SİTEMKAR ÖZ ELEŞTİRİ

Trabzonspor'un tecrübeli savunma oyuncusu Rigobert Song, Beşiktaş karşısında iyi oynamadıklarını kabul etti. Song, maç öncesi yaptıkları adam paylaşımını, yedikleri gol pozisyonundan sahaya yansıtamadıklarını belirterek, "Maç öncesi yaptığımız toplantılarda hangi oyuncu, hangi futbolcuyu alacak diye konuşuyoruz. Benim duran toplarda Cisse'yi alacağım yazılıydı. Bobo'yu orada boş görünce ben de şaşırdım. Bir hamle yaptım ama yetişemedim. Bu arada paylaşım yapmakta sıkıntı çektik. Bobo'yu kimin tutacağı önemli değil. Ama bir daha bu tür hataları yapmamamız lazım" diye konuştu.

SYLVA KALESİNDE DEVLEŞİYOR

Trabzonspor'un sezon başında Fransa'nın Lille takımından olaylı bir şekilde transfer ettiği Senegalli kaleci Tony Sylva ise kalesinde devleşmeye devam ediyor. Dün akşam oynanan Beşiktaş maçında bir çok mutlak gol pozisyonu engelleyen isim olan Sylva, tecrübesiyle bir puanın alınmasında önemli rol oynadı. 33 yaşındaki tecrübeli eldiven önemli olanın takımın başarısı olduğunu belirterek, "Benim performansımdan çok takımın başarısı önemli. Beşiktaş maçında geriye çekildik ve bunun sıkıntılarını yaşadık" şeklinde konuştu.

ORTA SAHAYA ELEŞTRİ, SAVUNMAYA ALKIŞ

Bu arada maç sonrası soyunma odasına giden Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, Sylva, Song, Egemen ve Cale'yi özellikle tebrik ettiği, orta saha oyuncularına ise eleştirilerde bulunduğu öğrenildi. Son haftalarda çok formsuz gözüken orta saha oyuncularına, savunma oyuncularını örnek almalarını söyleyen Yanal'ın, oldukça gergin ve sinirli olduğu belirtildi.

"YIKILMADIK, AYAKTAYIZ"

Trabzon'da yayın yapan yerel gazeteler ise Beşiktaş karşısında oynanan futbolun kötü olmasına rağmen alınan bir puanının önemli olduğunu yazdı. İlkhaber Gazetesi, "Her şeye rağmen güzel oldu" başlığını atarken, Taka Gazetesi, "Yıkılmadık, ayaktayız" manşetini attı. Günebakış Gazetesi ise, "Ne zafer, ne matem" başlığıyla Beşiktaş beraberliğini okuyucularına duyururken, Kuzey Ekspres Gazetesi ise Teknik Direktör Ersun Yanal'a yüklenerek, "Yanal'ın hediyesi" başlığını attı. Türksesi Gazetesi, "Kaplan Kartal'ı avlayamadı" manşetini atarken, Karadeniz Gazatesi ise, "Ne demişler, yenemiyorsan, yenilme" başlığını attı.