BIST 10.487
DOLAR 32,84
EURO 35,12
ALTIN 2.428,85
HABER /  GÜNCEL

Yatılı okulu bit bastı

Iğdır'da bulunan 75. Yıl Yaycı Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda tam anlamıyla bir rezalet yaşanıyor.

Abone ol

Her okula internetin girmesini sağlayacak eğitim hamleleri uygulamaya koyuladursun Iğdır’da 300 kişilik yatılı okulu bit bastı. Parasızlıktan 20 gündür arızalı olan kaloriferlerin yapılmaması nedeniyle banyo yapamayan öğrenciler ders anı ve sonrasındaki zamanlarını kaşınmakla geçiriyorlar. Üstelik Okul yönetimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konudan haberdar…

Iğdır'da bulunan 75. Yıl Yaycı Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda tam anlamıyla bir rezalet yaşanıyor. Okulun kaloriferlerinde meydana gelen arıza nedeniyle okulda yatılı eğitim gören 300 öğrenci, 20 gündür yıkanamadıklarını söylediler. Gelen şikayetler üzerine görüntülediğimiz okulda gördüğümüz manzara dehşetti!

Müdür olayı doğruladı

Sorularımızı yönelttiğimiz Okul Müdürü Mehmet Dağdelen de çocukların açıklamalarını doğruladı. 15 gün önce kazanlarda yaşanan arızayı dilekçeyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiğini söyleyen Müdür Dağdelen, kendilerinin ekonomik olarak bu sorunu gideremediklerini, İl Milli Eğitim Müdürlüğün el atmasını beklediklerini söyledi.

Yatılı 300 öğrenci yıkanamıyor

Çocukların söylediği gibi 20 gün değil 15 gündür sıcak su ve yıkanamama sorunu yaşadıklarının altını çizen müdür Dağdelen, 'Biz okul olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak sorunlar bizi aşınca çaresiz olarak ilgililerin el atmalarını bekliyoruz. Gerçi birçok öğrenciyi köyüne göndererek evlerinde yıkanmalarını sağladık ama evine gidemeyen öğrencilerimiz bu sürede yıkanamadıkları için istenmeyen görüntüler ortaya çıktı' dedi.

Öte yandan, haftalardır yıkanamadıklarını söyleyen onlarca öğrencinin saçında bit ve sirkelerin varlığı açıkça görülüyor.

Kaynak: www.extrahaber.com