BIST 9.644
DOLAR 34,59
EURO 36,31
ALTIN 2.972,54
HABER /  GÜNCEL

Yatılı okula stajyer öğretmen yok

Yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okullarındaki öğretmenlerin yarıya yakını bayan öğretmen olacak, zorunlu olmadıkça bu okullara stajyer alınmayacak.

Abone ol

Yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okullarındaki öğretmenlerin yarıya yakını bayan öğretmen olacak, zorunlu olmadıkça bu okullara stajyer ve asker öğretmen görevlendirilmeyecek.

Ayrıca bütün ilköğretim okullarında küçük öğrencilerle büyüklerin imkanlar ölçüsünde ayrı bulundurulmasına özen gösterilecek.

‘Okulu olmayan yerlerde imkanı bulunmayan çocukların eğitimlerinde önemli bir yere sahip olan’ yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO) ve pansiyonlu ilköğretim okullarına (PİO) özel önem veren Milli Eğitim Bakanlığı, bu okullara yönelik yeni tedbirler aldı. Alınan tedbirleri bir genelge ile il milli eğitim müdürlüklerine bildiren Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrencilerin günün 24 saatini YİBO ve PİO’larda geçirdiğini belirterek, yöneticilerden bu okullara hassasiyet göstermelerini istedi.

Genelgeye göre, öğretmen atamalarında bu okullara öncelik verilecek. Öğretmen kadrosunun yarıya yakınına bayan öğretmen görevlendirilecek. Zorunlu olmadıkça bu okullarda stajyer ve asker öğretmen görevlendirilmeyecek. Yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okullarına yapılan taşımalı eğitim, yatılı öğrencileri olumsuz yönde etkilediği için zorunlu olmadıkça bu okullara taşımayla öğrenci getirilmeyecek. Bu okullardaki öğrencilerin görev aldığı sosyal ve kültürel etkinliklerin sayısı artırılacak, il ve ilçe yöneticileri bu etkinliklere katılacak. Yatılı ve pansiyonlu ilköğretim okulları arasında iletişim sağlanacak. Halen 229 YİBO ve 280 PİO’da 290 bin öğrenci okuyor. Bu öğrencilere de 12 bin 400 öğretmen eğitim veriyor.

Öte yandan daha önce Hüseyin Çelik’in açıkladığı ilköğretimdeki küçük çocukların sabahçı, büyüklerin ise öğlenci olması yönündeki uygulama da illere duyuruldu. İlköğretim Genel Müdürü Prof. Dr. Servet Özdemir’in il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıya göre, 2005-2006 öğretim yılından itibaren normal öğretim yapan ilköğretim okullarında 1-4’üncü sınıfların derslikleri zemin ve birinci katlardan itibaren yerleştirilecek, 5-8’inci sınıf öğrencileri diğer katlarda öğrenim görecek. İkili öğretim yapılan ilköğretim okullarında imkanlar ölçüsünde 1-4’üncü sınıfların aynı devrede öğrenimlerini sürdürmeleri sağlanacak. Genel Müdür Özdemir, bakanlığa ulaşan başvurularda, ‘1-5’inci sınıf öğrencilerinin okuldaki ortak kullanım alanlarında, kendilerinden yaş ve fiziki olarak büyük olan öğrenciler tarafından baskıya maruz kaldıkları’nın belirtildiğini söyledi. Bu konuda öğretmenlere büyük görev düştüğünü hatırlatan Özdemir, ‘özellikle okul giriş çıkış saatlerinde ve teneffüslerde olacak olumsuzlukların önlenmesi için nöbet hizmetlerinin amacına uygun yürütülmesini’ istedi.

Haber: İbrahim Asalıoğlu
Kaynak: