BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Yastık altında servet!

Hollanda'da avroya geçilmesine rağmen, halk hala yastık altında Florin saklıyor!

Abone ol

Hollanda'da AB'nin ortak para birimi avroya geçilmesine rağmen, halk arasında hala avro ile değiştirilmemiş 500 milyon florin dolayında eski ulusal para bulunduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Merkez Bankası, halkın elindeki bu paraların bu yılın sonuna kadar değiştirilmesi amacıyla bir kampanya başlattı. ''Florinlerinizi avro yapın'' başlığı altında yürütülen aydınlatma kampanyası çerçevesinde, basın yayın organlarında yayımlanan kısa açıklama ve afişlerle halk, ellerinde bulunan eski ulusal paralarını avro ile değiştirmeye çağrılıyor.

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, Hollandalılarda 250 milyon florin dolayında demir, 150 milyon florin dolayında kağıt ve 70 milyon florin dolayında da hatıra para bulunuyor. Hollandalılar ellerindeki bu paraları yıl sonuna kadar Merkez Bankası şubeleri ile postanelerde değiştirebilecekler.

Kağıt paraların değiştirme süresi ise yalnızca Merkez Bankasında geçerli olmak üzere 2032 yılına kadar sürecek. Merkez Bankasına göre, halkın yüzde 70'i, ellerindeki florinin ileride değerlenebileceğini düşünerek değiştirmek istemiyor.