BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  GÜNCEL

Yaşlısı genci ayakları için buraya geliyor

Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin 2’inci büyük ve en sığ gölü olan Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor. <br/>İ...

Abone ol

Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin 2’inci büyük ve en sığ gölü olan Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.
İç Anadolu Bölgesi’nde Aksaray, Ankara ve Konya sınırları içerisinde bulunan Tuz Gölü, özellikle son yıllarda ayak sağlığı açısından ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Yürüme turizminin ardından oldukça ilgi odağı olan Tuz Gölü’ne gelen yerli kadın turistler, beraberinde getirdikleri bidonlara tuz doldurarak ayak sağlığına iyi geldiği gerekçesi ile götürüyorlar. Yaşlısından gencine ve çocuğuna kadar Tuz Gölü’ne gelen ziyaretçiler adeta plaj havasında eğleniyor.
Tuz Gölü’nü ailesi ile birlikte ziyaret eden ve bidonlarla tuz alan Mehmet Kara (42), ayaklarındaki kaşıntılar için Tuz Gölü’ne geldiklerini ve tuz götürdüklerini söyledi. Tuz Gölü’ne ikinci kez geldiğini ifade eden Bayram Türkçüer (63), ayaklarındaki kaşıntı ve mantarların Tuz Gölü sayesinde geçtiğini dile getirdi.
Fatma Yılmaz (25) da ilk kez geldiği doğa harikası Tuz Gölü’nün harika bir manzarası olduğunu ifade etti. Tuz Gölü ziyaretçisi Harun Taş (45) ise ayak sağlığına iyi geldiği için Tuz Gölü’ne girdiklerini belirterek, “Romatizma, eklem ağrıları ve mantara iyi geliyor. Daha öncede geldim, faydasını gördüm ve tekrar geldim” diye konuştu.

"TUZ GÖLÜ’NDE 22 ÇEŞİT MİNERAL VAR"
Tuz Gölü’nde doğal Tuz Gölü ürünleri yapan firma yetkilisi Özgür Yılmaz (33), Tuz Gölü’ndeki suyun insanların ayaklarındaki koku, egzama, mantara iyi geldiğini belirterek, “Tuz Gölü insan üzerindeki elektriği alır, stresi giderir. Tuzun insan üzerindeki elektriği aldığı bilimsel bir kanıttır. Ayrıca Tuz Gölü içerisinde 22 çeşit mineral var. Onlarla ilgili biz Tuz Gölü sağlık ürünleri yaptık. Birçok insan mantarın, egzamanın bittiğini söylüyor” dedi. Tuz Gölü’ne ilginin her geçen yıl arttığını belirten Yılmaz, “İnsanlar yoldan geçerken bile mutlaka gelip uğruyor. Burayı durak noktası yaptılar. Burada gelip Tuz Gölü’ne giriyorlar. Çamura, suya ayaklarını sokuyorlar” şeklinde konuştu.
(İHA)