BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Yaşlıların Çanakkale çıkarması

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’ne bağlı Yakacık Huzurevi sakinleri Çanakkale'ye gitti.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü"ne bağlı olarak faaliyet gösteren Yakacık Huzurevi sakinlerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup kurum yönetimi tarafından düzenlenen Çanakkale gezisine katıldı.

Kartal Yakacık"ta Şubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından hizmete açılan Ormanalı Abullah - Nerime Turan Huzurevi sakinlerinden oluşan yaklaşık 30 kişinin katıldığı Çanakkale turu 13 Haziran Salı günü başladı. Günün erken saatlerinde Çanakkale"ye doğru yola çıkan 30 Huzurevi sakini gezinin ilk gününde rehber eşliğinde Çanakkale Savaşlarının yapıldığı alanları gezdi.

Çanakkale savaşlarındaki en şiddetli çatışmaların yaşandığı Alçıtepe ve Conk Bayırı gibi alanları gezen Yakacık Huzur evi sakinleri daha sonra şehitlikleri ziyaret ederek şehitlerimiz için dua etti. Oldukça duygulu anların yaşandığı ziyaretler sırasında yaşlı amca ve teyzeler hatıra fotografı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Şehitlik ziyaretinin ardından, Çanakkale savaşları sırasında 270 kilogramlık top mermisini tek başına taşıyarak düşman donanmasına ağır darbe indiren Seyit Onbaşı ve savaşlar sırasındaki gösterdiği kahramanlarla tarihe geçen Yahya Çavuş anıtlarını da ziyaret eden Huzur evi sakinleri günün sonunda Kilitbahir kalesini gezdi. Geceyi Eceabat"ta geçiren Yakacık Huzurevi sakinleri, ertesi gün ise Truva bölgesini ve Çanakkale Savaşlarıyla özdeşleşen ve müze olarak hizmet vermekte olan Nusret Mayın gezisini gezdi.

İki günlük gezinin sonunda tarihi yarımada ile ilgili hazırlanmış olan belgesel gösterimine katılan 30 kişilik grup gezinin ardından İstanbul"a döndü. Oluşabilecek olası sağlık problemlerine karşı sağlık personelinin de huzur evi sakinlerine eşlik ettiği geziye katılan 58 yaşındaki emekli öğretmen Ayşe Eren düzenlenen programdan son derece memnun olduklarını dile getirdi. Tarihi yarımadanın, Türk milletinin en büyük miraslarından olduğunu belirten Ayşe Eren, özellikle gençlerde tarih ve kültür bilincinin yerleşmesi yönünde çalışmaların yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.