BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.821,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yaşlı kadına 5 ünite yanlış kan verdiler

63 yaşındaki kadına özel bir hastanede farklı gruptan kan verildiği iddia edildi.

Abone ol

Mersin'de kalp krizi geçiren 63 yaşındaki kadına özel bir hastanede farklı gruptan kan verildiği iddia edildi. Durumu ağırlaşan kadın uçakla Bursa'ya getirildi.

Kalp krizi şüphesiyle 63 yaşındaki Saniye Özkan, kızı ve yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Doktorlar O Rh + kan grubu taşıyan yaşlı kadına bypass yapılmasına karar verdi. Ameliyata alınan Özkan'a O Rh + kan grubu taşımasına rağmen 5 ünite AB Rh + kan grubu verildi. 2 damarı değişen yaşlı kadın hastaneden tedavi edilmesine rağmen her geçen gün kötüleşti.

UÇAKLA BURSA'YA GETİRİLDİ

Saniye Özkan'ın durumunun kötüye gitmesi üzerine damadı Kadir Sarıkaya ve kızı Gülin Sarıkaya annelerini uçakla Bursa'ya getirdi. Özkan, Onkoloji Hastanesi Hemotoloji Bölümü'nde tedavi altına alındı. Başından geçenleri anlatan Saniye Özkan, "Kardeşimle hastanedeyken bir anda fenalaştım. Kalp krizi geçirdiğimi söyleyerek beni ameliyata aldılar. Yanlış kan vermişler. Ayaklarımın üzerine basamıyorum. Ben şikayetçiyim" dedi.
Damadı Kadir Sarıkaya ise "Annem kalp krizi geçirdikten sonra özel bir hastanede tedavi altına alınıyor. Bunun neticesinde anjiyo yapılıyor ve by pass ameliyatı gerçekleştirildi. İki damar değişti. Ameliyat sırasında ve ameliyat sonrasında nakil yapılan kanlar AB Rh + olarak veriliyor. Annem ameliyattan çıktıktan sonra her geçen gün halsizleşmeye başladı. Sorduğumuzda, 'Çok ilginç. Biz de anlayamadık' gibi sözler söylendi. Kendi çabalarımızla yanlış tahlil yapıldığını ve yanlış kan verildiğini anladık. 5 ünite AB Rh + kan verilmiş. Biz kendi imkanlarımız ile annemizi Mersin'den uçak ile Bursa'ya getirdik. Kalıcı bir hasar bırakması çok yüksek. Sorumlulardan bunun cezasını almalarını istiyoruz" konuştu.

"BİZE BU DURUMUN NORMAL OLDUĞUNU SÖYLEDİLER"

Talihsiz kadının kızı Gülin Sarıkaya ise yaşananlara sert tepki gösterdi. Ameliyatın ardından annesinin konuşamadığı ve yürüyemediği ifade eden Sarıkaya, "Biz durum iyiye gitmiyor dememize rağmen bunların normal olduğun söylediler. Biz bu durumdan memnun kalmadık. Taburcu olmadan bir gün önce annemin kan grubunun O Rh + olduğunu öğrendik ve şok olduk. Bize bunu hastane açıklamadı kendi çabalarımız ile öğrendik. Biz sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Bu iş başka insanların başına gelmesin" şeklinde
konuştu.