BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Yaşam mücadelesi devam ediyor!

Bitlis’te yangın tatbikatı sırasında üzerine dökülen tinerin ateşle yanan liseli Onur'un yaşam savaşı Kocaeli'de devam ediyor

Abone ol

Bitlis Ahlat'taki Çok Programlı Lise'de  28 Kasım'da gerçekleştirilen bir yangın tatbikatı sırasında, 2'si ağır 11 öğrencinin yaralanmasına neden olan olay olurken bir aileyi de başka bir şehre savurdu.

11 ÖĞRENCİ ALEVLER İÇİNDE KALDI

Milliyet'in haberine göre; lisenin bahçesinde yapılan tatbikat için Ahlat İtfaiyesi'nden ve kaymakamlıktan izin alınmadı. Tatbikat sona ererken ve ortada yakılan ateş sönmek üzereyken okul yöneticileri ve öğrencileri birlikte fotoğraf çektirmek istedi. Ateşin sönmesi üzerine öğretmenlerden birisi, Gökhan Ç. adlı öğrenciden depoya gidip tiner getirmesini istedi. 17 yaşındaki Gökhan Ç. 10 litrelik tiner bidonunu aleve döktüğü anda büyük bir patlama meydana geldi.

Rüzgârın etkisiyle tiner ve alevler 11 öğrencinin üzerine sıçrarken, alevler en çok ateşin tam karşısında olan 16 yaşındaki Onur Zeki Akgün'ü kapladı. Tineri döken Gökhan Ç. ile Onur Zeki Akgün ağır yaralandı. Akgün'ün tüm sırtı, kafası, yüzü ve bacakları tinerin üzerine yapışmasıyla alevler içinde kaldı.

KOCAELİ'DE BEKLENMEYEN HAYAT

Önce Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 16 yaşındaki öğrenci, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'ne getirildi.
Bu sırada ailesi de uçakla Kocaeli'ye gelirken, hayatlarının altüst olacağını düşünmedi. 16 yaşındaki çocuklarının büyük zarar gören gözünün tedavisinin ve sırtındaki yanıkların tedasivinin en az 6 ay süreceğini öğrenen aile ne yapacağını şaşırdı. Kocaeli'nde akrabaları da olmayan aile, Onur'un sağlığına kavuşması için hastane karşısında ev tuttu. Akgün ailesi, kısa süre içinde alınan ikinci el eşyalarla Kocaeli'nde hiç beklemedikleri bir hayat kurdu.

Derince'de yaşamaya başlayan baba Haydar Akgün ile anne Melek Akgün 3 yaşındaki kızları Öznur'u da yanlarına aldı. Anne ve baba sürekli hastanede bekledikleri için evle ve Öznur'la ilgilenemeyince, Onur'un halası Hediye Akgün de iki çocuğunu akrabalarına bırakarak Kocaeli'ne geldi. Bitlis'te dershaneye giden ve üniversite sınavına hazırlanan Özgür ise yaralı kardeşine doku örneği vermek ve babasına yardımcı olmak için Kocaeli'ne geldi.

DURUMU HALA KRİTİK

Tinerin patlayarak vücuduna yapışması sonucu sırtı ve kafa derisi tamamen yanan Onur 40 gündür yatağından doğrulamadı. Toplam 60 ünite kan verilmesine ve 14 ameliyat geçirmesine rağmen Onur sağ gözünü ve yürüme yeteneğini kaybetme riski yaşıyor. Liseden sonra Kara Harp Okulu'na girerek subay olmayı hayal eden Onur, yanık tedavisi için sürekli narkoz aldığı için ailesiyle konuşamıyor. Babasından alınan deri örnekleri vücuduna yerleştirilen Onur'un tedaviye cevap verip vermeyeceği ise belli değil. Onur'un hayati tehlikesi devam ediyor.

ÖĞRETMENLERİN İHMALİ VAR

Hayatlarının öğretmenlerin ihmaliyle altüst olduğunu söyleyen baba Haydar Akgün bunları söyledi:

"Tatbikat için kaymakamlıktan izin alınmamış, itfaiye ekibi çağrılmamış. Ateşin üzerine tinerin dökülmesini bile öğretmenler istemiş. Bu kadar büyük ihmal olur mu? Bizi bu hale getirenlerden şikâyetçi olacağız."