BIST 9.900
DOLAR 34,14
EURO 38,17
ALTIN 2.871,92
HABER /  GÜNCEL

Yasak aşk cinayeti

Kahramanmaraş'ta bir kadın, yasak aşkı kayınbiraderiyle birlikte kocasını öldürdü.

Abone ol

İddiaya göre, İsa Kaya (23), aralarında gönül ilişkisi bulunan yengesi Şerife Kaya (33), ağabeyi Mehmet Kaya (34) ve yeğeni 8 yaşındaki Mehmet Kaya'yı yanına alarak 46 DN 054 plakalı araçla gezmeye çıktı. Şehir merkezinden çıkan İsa Kaya, otomobili Kozludere mevkiine doğru götürdü. Ağabeyinin "Nereye gidiyoruz?" sorusu üzerine İsa Kaya, "Biraz dolaşalım, açılırız" cevabını verdi. Yaklaşık 1 saat sonra otomobili durduran İsa Kaya, "Belki av yaparız" diyerek aracın bagajında bulunan tüfeği yanına aldı. Kaya, Kozludere mevkiine geldiklerinde aracı durdurarak ağabeyi Mehmet Kaya'nın başına 1 el ateş etti.

Olay yerinde hayatını kaybeden Mehmet Kaya, kardeşi tarafından yaklaşık 50 metre omuzda taşındıktan sonra yere bırakıldı. Yengesi Şerife Kaya ile birlikte toprağı eşen İsa Kaya, ağabeyini su arkının içerisine gömdü. Yenge-kayınbirader, daha sonra otomobilde bulunan çocuğu da yanlarına alarak olay yerinden uzaklaştı.

Olay, maktulün oğlu Mehmet'in, 23 Temmuz'da kayıp başvurusunda bulunan babaannesine, "Babamı annem ve amcam öldürdü" demesiyle ortaya çıktı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayın faili olarak gözaltına alan Şerife Kaya ve kayınbiraderi İsa Kaya, ilk önce kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar, daha sonra Mehmet Kaya'yı kendilerinin öldürdüğünü itiraf etti. Şerife Kaya, polisteki ifadesinde, 8 yıllık kocasını kendisini başka erkeklere sattığı için öldürdüklerini söyledi.

Diğer zanlı İsa Kaya ise, "Ağabeyim yengemi para karşılığı başka erkeklere satıyordu. Ayrıca hırsızlık da yapıyordu. Bundan dolayı cinayeti gerçekleştirdik" dedi.
Polisin yaptığı araştırma sonucunda, Şerife Kaya ile kayınbiraderi İsa Kaya arasında gönül ilişkisi bulunduğu belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.