BIST 10.682
DOLAR 32,53
EURO 35,16
ALTIN 2.469,23
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yarısı yıkılan evde yaşam mücadelesi

Tokat'ta, yarısı yıkılan evde yaşam mücadelesi veren Alkan ailesi yardım bekliyor.

Abone ol

Tokat'ın Örmetliönü Mahallesi Şehit Muhittin Türk Sokakta, babadan kalma evinin yarısının yıkılan Alkan ailesi yaklaşık bir aydır zor günler geçiriyor.

Ön cephesi dışında tavan, yan ve arka duvarları tamamen yıkılan ahşap evin bir göz odasında kalan aile yarısı açık olan odayı ise mutfak olarak kullanıyor. Heran yıkılma tehlikesi bulunan binada 2 çocuğu ile kalan baba İzzet Alkan, geceleri korkudan gözlerine uyku girmediğini söyledi. Yıkılan duvarları belediyeden aldıkları tuğla ile tamir etmeye çalıştıklarını fakat tekrar uçtuğunu ifade eden Alkan, kendilerine iki göz oda yapılması için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Tuvaleti, mutfağı ve banyosu olmayan evde ailesine zor şartlarda bakmaya çalışan anne Seval Alkan da geceleri korku içinde uyumaya çalıştıklarını söyledi. Eşinin işsiz olması nedeni ile evlerini yeniden yapacak imkanlarının olmadığını belirten Alkan, çaresizlik içinde olduklarını kaydetti.

Mahalle sakinlerinden Bedriye Aybars ise ailenin evde olmadığı sırada evin biranda yıkıldığını kaydetti. Aybars, "Bina yıkıldığında evde olduklarını sanarak çok korktum. Neyse ki ev yıkılmadan kısa bir süre önce dışarı çıkmışlar. Şuanda yine yıkılma tehlikesi olan evde mecburen oturuyorlar. Yağmur yağacak havalar soğuyacak diye korkuyorlar. Yoldan geçen herkes bu ailenin durumunu görüyor. Ama mahallelinin de imkanı yok. Fındık toplayıp para kazanmak için Ordu'ya gitti ama orada da parasını alamamış." diye konuştu.