BIST 8.794
DOLAR 34,24
EURO 37,25
ALTIN 2.998,77

Yarı yıl tatili için İstanbul'a yakın mekanlar

Yarı yıl tatili için İstanbul'a yakın mekanlar

Yarı tıl tatiline giriyoruz. Çoluk çocuğunuzu alıp şöyle şehirden biraz uzaklaşmak istemez misiniz? İşte size İstanbul'a yakın kafa dinleme mekanları...

Yarı yıl tatili için İstanbul'a yakın mekanlar

Yarı tıl tatiline giriyoruz. Çoluk çocuğunuzu alıp şöyle şehirden biraz uzaklaşmak istemez misiniz? İşte size İstanbul'a yakın kafa dinleme mekanları... AĞVA İstanbul’a bir iki saat uzaklıkta, nefes alabilmek için doğru bir adres Ağva. Geçmişi M.Ö. 7. yüzyıla uzanan belde, Latince “iki dere arasına kurulmuş köy” ve “su” anlamına geliyor. Bu yüzden de ismi ile müsemma. Göksu ve Yeşilçay derelerinin göbeğindeki Ağva’da, köy kahvaltısı, kano ve tekne turları pek revaçta. Ağva’ya 15 dakika uzaklıktaki Kilimli ve Kadırga koyları ise piknik ya da kamp yapmakiçin en ideal yerler arasında.

Yarı yıl tatili için İstanbul'a yakın mekanlar

ŞİLE Burada taze balık yiyip Şile bezi kıyafet bakmaktan fazlasını yapabilirsiniz. Onbir Göller Vadisi’ndeki Hacıllı Şelaleleri’nde kayadan kayaya atlayarak sıkı bir yürüyüşle Gürlek Mağarası’nı ziyarete gidebilirsiniz. 29 yıl önce köyün öğretmeni Osman Yardımcı’nın keşfettiği, ilk Hıristiyanların hapsedildiği mağara, sırf dev sarkıtları için bile görülmeye değer. Civardaki bir diğer durak ise kumu romatizma hastalarına iyi gelen Kumbaba. Bizans döneminden beri şifa arayanların uğradığı Kumbaba, manzara ve deniz meraklılarının da ortak adresi.

Yarı yıl tatili için İstanbul'a yakın mekanlar

KANDIRA İstanbul’un hengamesinden bir buçuk saat uzaktaki Kandıra, Kocaeli’nin tersine henüz sanayileşmediği için hala kafa dinleme mekanı listesinde yer alabiliyor. Çam ormanlarıyla çevrili ilçede telaşa yer yok. Çünkü burada zaman yavaş akıyor. Önce Kandıra’nın meşhur yoğurdunu tadın sonra sahilleriyle ünlü, Cebeci, Bağırganlı, Kefken, Kumcağız veya Kerpe’ye uzanın. Şirin balıkçı tekneleri, mangalda balık keyfi ve bol oksijen buralarda sizi bekliyor.

Yarı yıl tatili için İstanbul'a yakın mekanlar

KİLYOS İstanbulluların Sarıyer’deki kapı komşusu Kilyos’a da bu kış şans verebilirsiniz. Adının Rumca kum anlamına gelen “Kilya”dan veya güzel boğaz anlamına gelen “Killa”dan türediği varsayılan beldede, Cenevizlilerin yaptırdığı ve Sultan II. Mahmut’un restore ettirdiği Kilyos Kalesi görülmeye değer. Köyün eski evlerinin arasından tepeye ulaştığınızda karşınıza çıkan panoramik manzara da büyüleyici. Kilyos’ta bugüne ulaşabilen üç su terazisi, iki taş iskele, kayıkhane ve İstanbul’un Fethi anısına 1453’te dikildiği söylenen büyük çınar ağacı da ziyaret edilebilir.