BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay üyelerinin durumu

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener yaralılar hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Danıştay 2. Dairesine yapılan silahlı saldırıya ilişkin alınan ilk bilgilerde hayatını kaybettiği belirtilenüye Mustafa Yücel Özbilgin'in yaralı olduğu ve ameliyata alındığı bildirildi.
   
Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener, Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in hayati tehlikesinin sürdüğünü, 2. Daire Başkanı Mustafa Birden'in genel durumunun iyi olduğunu bildirdi.
   
Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktörü Prof. Dr. Uğur Erdener, hastanenin acil servis önünde gazetecilere Danıştay'daki saldırıda yaralananlarla ilgili bilgi verdi.
   
Olayda toplam 5 yaralı olduğunu bildiren Erdener, ilk olarak 4 yaralının hastaneye geldiğini ve bunlara hemen müdahaleye başlandığınısöyledi. 1 yaralının da başka bir hastaneden Hacettepe Hastanesi'ne nakledildiğini ifade eden Erdener, şunları söyledi.
   
''2. Daire Başkanı Mustafa Birden mide ve dalağından yaralanma nedeniyle şu anda ameliyatta. Kendisinin genel durumu büyük bir ciddiyet arz etmiyor. Diğer hastamız Mustafa Yücel Özbilgin başından bir kurşun yaralanmasına maruz kalmış durumda. Kendisi bizzat Sayın Rektörümüz tarafından ameliyata alınmış durumda. Ama hayati tehlikesi sürmekte. Ayla Gönenç ile Ahmet Çobanoğlu, birazdan müdahale edilmek üzere ameliyathaneye alınacak. Kendilerinin hayati tehlikeleri mevcut değil. Son olarak da Ayfer Özdemir isimli hastamız hastanemize getirildi.''
   
Erdener, bir soru üzerine, Ayfer Özdemir'in el bileğinden, Ahmet obanoğlu'nun da damağından yaralandığını bildirdi.
   
Öte yandan Adalet Bakanı Cemil Çiçek de Hacettepe Üniversitesi Acil Servisine geldi.