BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Yardım skandalına soruşturma

Yoksul öğrencilere yardım skandalına Vali Hüseyin Atak el koydu.

Abone ol

Gazetelerde gördüğü fotoğraftan çok etkilendiğini ve böyle birşeyi kabul etmesinin mümkün olmadığını belirten Vali Atak, sorumlular hakkında soruşturma açtırdığını söyledi.

Akyazı Ticaret Borsası, Yeni Mahalle ve Hastane Mahallesi’ndeki daha çok yardıma muhtaç çocukların eğitim gördüğü Atatürk İlköğretim Okulu’na bir süre önce bayram yardımı yapma kararı almış, bunun için de ilçe merkezinde bir mağazayla anlaşmıştı. Borsa yetkililerinin bağlantı kurduğu okul yöneticileri de belirledikleri yoksul 35 öğrenciyi, okul üniformalarıyla üçerli sıraya sokup yaklaşık 1.5 kilometre yürüterek mağazaya götürdü. Burada yaşları 8 ile 13 arasında değişen çocuklara mont, eşofman, önlük ve benzeri bayramlık yardımı yapıldı. Ellerine içlerinde yardım malzemeleri bulunan beyaz poşetler verilen çocuklar, daha sonra yardım yapılan mağazanın önünde tekrar üçerli sıraya sokuldu, yine çarşıdan yürütülerek okula götürüldü. Yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına bu şekilde bayramlık yardımı yapılmasına Akyazılılar tepki gösterdi. Okul yöneticileri de olayı haber yapmak isteyen DHA muhabirine “Bunda birşey yok. Çocukları başka nasıl mağazaya göterecektik” demişti.

Olayın basına yansımasının ardından Sakarya Valisi Hüseyin Atak, “Asla kabul edebileceğimiz bir durum değil. Soruşturma yapılması için talimat verdim” dedi. Akyazı Kaymakamı Mehmet Yapıcı da olayla ilgili Vali Atak'ın talimatı üzerine soruşturmanın başlatıldığını belirterek “Konu her yönüyle incelenmektedir” dedi. Yardımı yapan Akyazı Ticaret Borsası'nın Başkanı Şener Bayraktar olayın bu şekilde haber yapılmasına üzüldüğünü belirterek, “Yıllardır yardım yaparız ve hiçbir şekilde haber olsun istemeyiz” diye konuştu.