BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.823,35
HABER /  GÜNCEL

Yardım ekipleri Van'a hareket etti!

Beş ayrı bölgeden Van'a yardım ekipleri gidiyor!

Abone ol

Antalya, İzmir, Manisa, Nusaybin ve Adıyaman'dan deprem bölgesine çeşitli yardımlar ve kurtarma ekipleri gönderilecek.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Van'da meydana gelen deprem sonrası İl Kriz Merkezi'nin Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında toplandığı bildirildi.

Van Valiliği ile irtibata geçilmesi sonucunda, ihtiyaç duyulan 25 personelden oluşan tam donanımlı arama ve kurtarma ekibi ile 13 doktor ve 7000 kumanyadan oluşan gıda maddelerinin kısa sürede hazırlanarak deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıkacağı ifade edilen açıklamada, Van'da meydana gelen depremde zarar görenler için yardımda bulunmak isteyen kurum ve kişilerin Antalya Valiliği'nin 243 18 80, 243 18 81, 243 18 82, 243 18 83 numaralı telefonları ile Afet Acil Yönetim Merkezi'nin 226 21 09 nolu telefonu ile 227 67 39 numaralı faksına müracaat etmeleri istendi.

İzmir

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ömer Karaca başkanlığındaki 15 kişilik Akut ekibinin, Van'a gideceği bildirildi. Rektör Yılmaz, depremden sonra İzmir Valisi Cahit Kıraç ile görüştüğünü, İzmir'den gönderilecek ekiplerle birlikte Ege Üniversitesi ekibinin bölgeye gideceğini ifade etti.

İzmir'den bir askeri ve bir sivil uçağın Van'a hareket edeceğini açıklayan Rektör Yılmaz, ''Depremden büyük üzüntü duydum, yaraları sarmak için elimizden gelen neyse yapmaya çalışıyoruz. Sabah yardım kampanyası açılacak, yardımlar Valilik hesabına aktarılacak'' dedi.

Öte yandan, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bütün birimlerinin Van'dan yaralı gelme ihtimali karşısında teyakkuz halinde beklediği bildirildi.

Manisa

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 16 kişilik arama kurtarma ekibinin Van'a gönderilmek üzere hazır bekletildiğini söyledi.

Daşöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan afetten dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ''Ankara'dan gelecek talimatları bekliyoruz. Manisa İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı 16 kişilik arama kurtarma ekibini hazır bekletiyoruz. Verilecek işarete göre buradan göndereceğiz'' dedi.

Nusaybin

Mardin'in Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Van'a bu akşam ilk etapta bir kamyon battaniye ve gıda malzemesi göndereceklerini söyledi.

Gökkan, depremin ardından belde belediye başkanları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarlarıyla olağanüstü toplandıklarını belirtti.

Bölgeye ulaştırılmak üzere yardım çadırı açacaklarını ifade eden Gökkan, ''Bugün Van'da büyük bir felaket meydana gelmiştir. İlk etapta bir kamyon battaniye ve gıda malzemesi gönderiyoruz. Yarından itibaren de Mitanni Kültür Merkezi bahçesine kuracağımız çadırda Van'a gönderilmek üzere her türlü yardımı kabul edeceğiz. Sonra kamyonlarla bölgeye göndereceğiz'' dedi.

Gökkan, gelecek bilgiler çerçevesinde de bölgeye ambulans, itfaiye ve iş makinalarını sevk edeceklerini sözlerine ekledi.

Adıyaman

Adıyaman Rahmet Eli Derneği tarafından organize edilen yardım kampanyası çerçevesinde toplanan 3 bin 500 battaniye, bir tıra yüklenerek depremzedelere ulaştırmak amacıyla Van'a gönderildi.

Adıyaman Rahmet Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdulhakim Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok büyük bir üzüntü yaşadıklarını, bu depreme kimsenin kayıtsız kalmaması gerektiğini ifade etti.

Yalçın, şunları kaydetti:

''Bugün Van'da meydana gelen depremde hepimiz derin bir üzüntü yaşadık. Hemen harekete geçerek hem vatandaşlarımızdan hem esnaflarımızdan, hem de üyelerimizden para toplayarak battaniye aldık. Battaniyeleri tıra yükledik. Bu mevsimde Van çok soğuk. Bir çok vatandaşımız korkudan evlerine giremiyor. Onun için önceliği battaniyeye verdik. Halkımız da kayıtsız kalmadı. Herkes elinden geleni yapıyor. Yarından itibaren de diğer yardımlarımızı toplayıp göndermeye başlayacağız. Ben şimdiden geçmiş olsun diyorum.''