BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Yarbaya hazin tören

Şehit Yarbay'ın çocukları Doğukan ve Batıkan hem kendileri ağladı hemde törendekileri ağlattı.

Abone ol

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Alim Yılmaz (43) ve Jandarma Ulaştırma Er Sinan Gümüştaş (21) için Elazığ İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törende şehit Yarbay Alim Yılmaz'ın çocukları Doğukan ve Batıkan hem kendileri ağladı, hem de törendekileri ağlattı. Törende bir konuşma yapan Jandarma Yarbay Mustafa Koç, şehitlerin öçlerinin alınacağını vurgulayarak, her Türk askerinin birer Yarbay Alim Yılmaz ve er Sinan Gümüştaş olduğunu söyledi. Yarbay Koç, “Sizler bu kutlu şehitlikle milletin vicdanında destanlaştınız. Her zaman rahmet, saygı ve gururla anılacaksınız. Söz veriyor ve and içiyoruz ki bu şanlı mücadeleyi sizden sonra da aynı azim ve kararlılıkla son teröristi de etkisiz hale getirinceye kadar sürdüreceğiz ve bu hainleri döktükleri kanda boğacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından görevli imam, şehitler için dua yaptı. Ardından gözyaşları arasında askerlerin omuzladığı şehit tabutları ambulanslara konuldu. Şehit cenazeleri ambulansla İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan çıkarken mülki amirler ve askeri erkan saygı duruşuyla şehitleri selamladı. Ambulanslara konulan şehit cenazeleri Türk Hava Yolları'nın saat 11.00'deki tarifeli uçağıyla Ankara'ya gönderildi. Burada bugün Yarbay Alim Yılmaz için Kocatepe Camii'nde askeri tören düzenlenecek. Elazığ'daki törene Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Tunceli Valisi Mustafa Erkal, 8. Kolordu Komutanı Nusret Taşdeler, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, Elazığ Milletvekili Abdülbaki Türkoğlu, askeri erkan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra çok sayıda vatandaş, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar atarak şehir merkezine kadar yürüdü. Törene katılan komutanlar ve Vali Muşmal, şehit Yılmaz'ın eşi Firdevs Yılmaz ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Öte yandan Elazığ'ın Arıcak ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucunda yaralanan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Ergülmez ve koruması Uzman Çavuş Erkut Kaya'nın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Patlamada şehit düşen Jandarma Er Sinan Gümüştaş'ın cenazesi ise dün uçakla İstanbul'a getirildi. Uçaktan Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne ait bir ambulansla alınan naaş, kargo bölümüne götürüldü. Burada düzenlenen askeri törenin ardından Gümüştaş'ın cenazesi ambulansa konularak, Gülhane Askeri Tıp Akademisi morguna götürüldü. Cenazeyi almak için gelen şehit erin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Babası İbrahim Gümüştaş, “Bir oğlum vardı. O da şehit oldu.” diye feryat etti. Acılı baba, oğluyla şehit olmadan bir saat önce telefonla görüştüklerini anlatarak, “Daha geçen hafta izin için buradaydı. 7 aylık askerdi.” dedi. Askeri törenle ambulansa konulan Türk bayrağına sarılı şehit erin cenazesinin götürülmesi sırasında askerler selam durdu. Baba Gümüştaş, tören sırasına geçerek oğlunun götürülüşünü yaşlı gözlerle izledi. Er Gümüştaş'ın cenaze namazı bugün Selimiye Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınacak. Ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek. Patlamada hayatını kaybeden Jandarma Yarbay Alim Yılmaz’ın cenazesi ise dün Ankara’ya gönderildi. Yılmaz’ın cenazesi hava limanında yakınları ve devre arkadaşlarınca karşılandı. Şehit Yılmaz’ın cenazesi, bugün Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Ensar Alatürk; Elazığ, İstanbul, Ankara

Zaman