BIST 9.578
DOLAR 33,98
EURO 37,85
ALTIN 2.822,27
HABER /  GÜNCEL

Yaralı asker GATA'da tedavi altında!

Hakkari merkeze bağlı Geçimli Karakolu saldırısında ağır yaralanan er Serkan Koca, Ankara GATA'ya sevk edildi.

Abone ol
Hakkari'deki saldırıda yaralanan ve üç gündür Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen er Serkan Koca, Ankara'a getirilerek GATA'da tedavi altına alındı.

Hakkari merkeze bağlı Geçimli Karakolu, Çukurca Üzümlü ve Karataş karakolları ile Daniski asker üs bölgesine geçen Cumartesi akşam saat 23.00 surlarında bir grup terörist eş zamanlı saldırı düzenlemişti.

Saldırıda 6 asker ve 2 köy korucusu şehit olmuş, 15 askeri ile 6 sivil vatandaş da yaralanmıştı. Saldırıda ağır yaralanan er Serkan Koca, Hakkari Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde üç gün boyunca tedavi altına alınmıştı. Doktorların yoğun çabasıyla hayata döndürülen Koca, akşam saatlerinde askeri helikopterle Van'a, oradan uçakla Ankara GATA'ya sevk edildi.
 
Yaralı askerin babası Servet Koca ile amcası dün Hakkari'ye geldi. Bugün yapılan son tedavilerin ardından doktorun önerisi üzerine Ankara'ya sevkine karar verildi. Er Koca ambulansla Fatih Kışlası'na, oradan askeri helikopterle Van'a götürüldü, daha sonra uçakla Ankara GATA'ya gönderildi.
 
Babası Servet Koca, "Artık bu tür olaylar son bulsun, artık yeter insanlar ölmesin." diyerek ambulansa bindi.