BIST 9.896
DOLAR 34,15
EURO 38,00
ALTIN 2.878,72
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yapımcılar Mevlana peşinde

Yapımcı ve yönetmenlerin çekmek için birbirleriyle yarıştığı Mevlana filmlerinden birinin kadrosu belirlendi.

Abone ol

Yapımcı ve yönetmenlerin çekmek için birbirleriyle yarıştığı Mevlana filmlerinden birinin kadrosu belirlendi. Kürşat Kızbaz'ın yöneteceği projede Cüneyt Türel Mevlana, Meltem Cumbul da onun karısı Gevher Hatun'u oynayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önerisi üzerine UNESCO, Mevlana'nın 2007 yılında tüm üye ülkelerde anılması yolunda karar almıştı. Bu olayın ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın değerlerinin dünyaya yayılmasını sağlamak amacıyla Mevlana'nın hayatını film haline getirmek istediğini belirtmişti. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü, senaryosunu Ömer Lütfi Mete'nin yazdığı bu proje için oyuncu arayışları sürerken; başka yapımcılar Mevlana filmi çekmekte daha hızlı davrandı.

SENFONİ HAZIRLIĞI...
Genç yönetmen Kürşat Kızbaz, önümüzdeki yıl vizyona girecek olan 'Mevlana' filmi için oyuncu kadrosunu oluşturdu. Kızbaz'ın filminde Mevlana'yı ünlü tiyatrocu Cüneyt Türel canlandıracak. Mevlana'nın eşi Gevher Hatun'u ise uzun zamandır Amerika'da olan ve çekimler için önümüzdeki günlerde Türkiye'ye dönmeye hazırlanan Meltem Cumbul oynayacak. Filmde; Yıldız Kenter, Müşfik Kenter gibi usta tiyatrocular da yer alacak. Ünlü müzisyen Tuluyhan Uğurlu da film için doğu ve batıyı birleştiren bir tema içeren 'Mevlana Senfonisi' hazırlayacak.

ÜÇ KENTTE ÇEKİLECEK
26 yaşındaki Kürşat Kızbaz daha önce de birçok başarılı projeye imza attı. Daha çok belgesel yönetmenliği yapan Kızbaz'ın ilk belgeseli de Mevlana'nın hayatının anlatıldığı 'Rumi'ydi. Mevlana'yı beyazperdeye taşımanın heyecanını yaşayan Kürşat Kızbaz, filmin senaryosunu da kendi ekibine yazdırıyor. 2007 yılında tüm dünyada gösterime girecek olan film Bursa, İstanbul ve Konya'da çekilecek.

Sabah
GÜLŞEN YÜKSEL