BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

Yapı Kredinin 9 aylık karı

Yapı Kredi Bankası, bu yılın 9 ayında 632 milyon YTL net kar elde etti.

Abone ol

Yapı Kredi Bankası, bu yılın 9 ayında 632 milyon YTL net kar elde etti.

Yapı Kredi Bankasından yapılan yazılı açıklamada, net karını bir önceki çeyreğe göre yüzde 9 oranında artıran Banka'nın, 632 milyon YTL net kar elde ettiği belirtildi.

Açıklamada, Banka'nın öz kaynak karlılığının yüzde 25 olarak gerçekleştiği, sermaye yeterlilik oranının yüzde 12,9'a yükseldiği, Banka'nın toplam kredi hacminin yılbaşından bu yana yüzde 12 oranında artarak 25,2 milyar YTL seviyesine ulaştığı kaydedildi.

Banka'nın kredi kartları alanındaki pazar payını yüzde 25,3'e yükselttiği, mevduat büyüklüğünün ise 31,5 milyar YTL olarak gerçekleştiği bildirildi.

Yapı Kredi'nin 3'üncü çeyrekte hızlı şubeleşme planı çerçevesinde 23 yeni şube açtığı, toplam şube sayısı 661'e ulaşan Banka'da, 2007 başından bu yana 721 kişinin işe alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Yapı Kredi'nin 30 Eylül 2007 tarihli finansal sonuçlarına ilişkin seçilmiş göstergeler; net kar 632 milyon YTL, toplam gelirler 2 milyar 691 milyon YTL, net faiz gelirleri 1 milyar 451 milyon YTL, net faiz dışı gelirler 1 milyar 240 milyon YTL, toplam faaliyet giderleri 1 milyar 737 milyon YTL, toplam aktifler 48 milyar YTL, toplam krediler 25 milyar YTL, toplam mevduat 32 milyar YTL, sermaye yeterlilik oranı yüzde 12,9 olarak sıralandı.
    
TÜKETİCİ VE KOBİ KREDİLERİNDE PAZAR PAYI KAZANIMLARI
     
Yapı Kredi Murahhas Üye ve Genel Müdürü Tayfun Bayazıt, yaptığı değerlendirmede, Yapı Kredi'nin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü, 3'üncü çeyrek performansının da bunun bir göstergesi olduğunu kaydederek, 2'inci çeyrekten itibaren gözlenen olumlu büyüme trendinin 3'üncü çeyrekte de devam ettiğini ve özellikle tüketici ve KOBİ kredilerinde pazar payı kazanımlarının gerçekleştiğini belirtti.

Kredilerin, bankanın toplam aktiflerindeki payının yıl sonuna göre 7 puan artarak yüzde 53'e yükseldiğine, buna karşılık menkul kıymetlerin payının ise 7 puan düşerek yüzde 27'ye gerilediğine işaret eden Bayazıt, ticari odaklı yaklaşım sayesinde Yapı Kredi'nin aktiflerinin dağılımının daha kaliteli ve sağlıklı hale geldiğini ifade etti.

Özellikle KOBİ'lere ve tüketicilere tahsis edilen kredilerdeki artışın desteğiyle, Yapı Kredi'nin toplam kredi portföyündeki perakende bankacılık payının yüzde 50 seviyesine yükseldiğini, tek başına KOBİ kredilerinin payının ise yıl sonuna göre 2 puan artarak yüzde 12 seviyesine ulaştığını bildiren Bayazıt, 2007 başından bu yana KOBİ'lere yönelik sürdürdükleri VIP programın olumlu sonuçlarını aldıklarını kaydetti.

Yapı Kredinin her alanda bir atılım sürecine girdiğini belirten Bayazıt, ''Kredi kartlarındaki 19 yıllık kesintisiz liderliğimizi pekiştirecek yeni yapılanmamızla World'u daha da güçlü bir platform haline getirdik. Ayrıca Vakıfbank ile kredi kartlarında yaptığımız işbirliği, kredi kartı ciro ve kart sayısı olarak sektörde bugüne kadarki en büyük işbirliği konumunda. Benzer atılımları bankacılığın diğer alanlarında da artırarak sürdüreceğiz'' dedi.