BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Yangınlar kontrol altında

Bursa'da çıkan orman yangınının, tamamen kontrol altına alındığı bildirildi.

Abone ol

Bursa'nın Orhaneli ve Mustafakemalpaşa ilçelerinin sınırında çıkan orman yangınının, tamamen kontrol altına alındığı bildirildi.

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Ömeraltı köyünde elektrik direğinin devrilmesi nedeniyle çıkan ve rüzgarın da etkisiyle Orhaneli'ye bağlı Çivili ve Gümüşpınar köylerindeki ormanlık alana kadar ulaşan yangın tamamen kontrol altına alındı.

Yangında 15'i Orhaneli, 15'i de Mustafakemalpaşa ilçelerinde olmak üzere toplam 30 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Bu arada, Orhaneli ilçesindeki yangın alanında incelemelerde bulunan Bursa Valisi Nihat Canpolat, dün Kestel ilçesinde çıkan yangında 60-65 hektarlık ormanlık alanın kül olduğunu belirterek, “Bugün Mustafakemalpaşa ilçesi Ömeraltı köyünde elektrik direğinin devrilmesinden çıktığını öğrendiğimiz yangında, yaklaşık 30 hektarlık ormanlık olan hasar gördü” dedi.

Vali Canpolat, söndürme çalışmalarına katılan çevre ilçe ve beldeler ile Orhaneli Termik Santrali yangın söndürme ekiplerine teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Çevre köylerden gelen vatandaşlarımız da yangının söndürülmesinde çok büyük kaktı yaptı. Akşam üzeri başlayan yağmur da yangının fazla büyümesini engelledi. Bu sefer şans bizden yanaydı. Yine ciğerimiz yandı. Umarım bir daha böyle üzücü olayla karşılaşmayız. Bu arada yangının elektrik direğinin devrilmesi sonucu çıkması nedeniyle ilgili kurumdan, özellikle ormanlık bölgelerin içinden geçen hatlarda daha dikkatli olmalarını istiyoruz.”