BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,12
ALTIN 2.463,57
HABER /  GÜNCEL

Yandan değil candan

Şişli'de okullar yenileniyor. Projenin mimarı Başkan Sarıgül..

Abone ol

Şişli'deki okullar kalite farkıyla diğer ilçelerden ayrılıyor. Sarıgül ve ekibini çabalarıyla okullar yenileniyor. Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçesindeki eğitim projelerini CNN Türk'te "Çıkış yolu" programında anlattı.

Sarıgül Şişli'de birey ve değil toplumun çıkarının ön planda olduğunu başkanın yandan değil candan çalışması gerektiğini işaret etti..

Sarıgül ilçesindeki eğitim faaliyetleriyle ilgiili şunları söyledi:

"Sabahları yola altıda çıkıyoruz. Dünyanın geleceği çocuklarımız. Yepyeni modern okullara gittiğinizde keyif alırsınız.

Brüksel'de okulları gezdim. Bizim Şişli'deki okullar onlardan daha iyi. Bu konuda mütevazi olmayacağım. Gelin ve Şişli'deki okulları gezin.

Okulların fiziki durumu ne kadar iyi olursa eğitimin de kalitesi artar.. Belediye başkanı yandan değil candan çalışacak. Okulların büyük bölümü sponsorlar ve hayırseverler tarafından yapılıyor.

Şişli'de bireysel değil, toplumun çıkarı gözetiliyor. Asla ayrım yapılmıyor. Şişli'de bu yıl engelliler, okullar ve çocuklar ile emeklililere ağırlık vereceğiz.

Ben halkın içindeyim. Binada oturmam. Sorunları ben değil biz çözeriz. 14 okuun sıfırdan yaptık. 56 okulun restarosyonu yaptık. 26 okula kütüphane, 25 okulun öğretmenler odasını yaptık.

25 okula ana sınıfı yaptırdık. 25 okulu doğalgaza dönüştürdük. 2400 öğretmene hafta sonu kültür gezileri düzenliyoruz.

6 aylık süre içinde yeni okullar yapılacak. Okulların altına yapılacak otoparkların geliri okullara ait olacak. Lafta değil icraatta Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkılmalı."