BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Yalnız ve güzel ülkeye Köşk ödülü

Cannes Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülü alan Nuri Bilge Ceylan'a Köşk'ten de büyük ödül geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün bu yılki sahibi Kasaba, Uzak, Mevsimler gibi önemli filmlere imza atan Nuri Bilge Ceylan oldu.

Köşk'ten yapılan açıklamada, Doğan Hızlan, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Mustafa İsen, M. Emin Kuz, Hüseyin Diriöz, H.Ahmet Sever, Zeynep Damla Gürel’den oluşan Değerlendirme Kurulu’nun önerisi üzerine, Sayın Cumhurbaşkanımız,2009 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin, Geleneksel Sanatlar dalında, Sayın Uğur Derman'a, Sinema dalında, Sayın Nuri Bilge Ceylan’a,Kültür ve Sanat Kurumu olarak, Sakıp Sabancı Müzesi'ne verilmesini uygun görmüşlerdir."

Ceylan Cannes film festivalinde "Üç Maymun" filmi ile en iyi yönetmen ödülü alırken "Bu ödülü tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme armağan ediyorum" demişti.

Geleneksel Sanatlar dalında ödüle layık görülen Uğur Derman ise 11'i müstakil eser olmak üzere, toplam 247 yayını var. Kitap halindeki eserleri arasında Türk Sanatında Ebru, Türk Hat Sanatının Şaheserleri, İslam Kültür Mirasında Hat Sanatı önem taşıyor.