BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  DÜNYA

Yakıp yıkan duran gençlik istemiyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gezi Parkı olaylarının Türkiye’yi istikrarsızlığa itmek isteyenlerin ortak senaryosu olduğunu söyley...

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gezi Parkı olaylarının Türkiye’yi istikrarsızlığa itmek isteyenlerin ortak senaryosu olduğunu söyleyerek, "Yakıp yıkan, duran gençlik değil, durduğu yeri bilen, bir günü diğerine eşit olmayan gençlik istiyoruz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı olan Genç Memur-Sen’in Altınpark’ta düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemeğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı.
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, "Genç Memur-Sen, ülkesini seven millete ve iradesine değer veren medeniyet değerlerimizin inşasını mesel edinen, daha büyük, daha güçlü, daha huzurlu, daha demokratik bir Türkiye hayali kuran, hayalden öte bunu aksiyona dönüştüren gençlerin ortak adresidir" dedi.
"Hayallerimiz burada söylenmek, hedeflerimiz kara kalemle ak kâğıda dökmek için belirlenmedi" diyen Beyhan, "Hayallerimizi ve hedeflerimizi gerçekleştireceğiz, Türkiye’nin hatta Anadolu’nun gençlerinin tencere tava sesine itibar etmeyen, küresel şebekelere tetik çekmeyen bir gençlik olduğunu haykırıyoruz ve haykıracağız" diye konuştu.

"MISIR’DAKİ DARBE İSRAİL VE ABD’NİN ÇARKINA SU TAŞIMAYI AMAÇLAMAKTADIR"
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, kamu görevlilerinin iş güvencesine sahip ve kadrolu statüde görev yapmasını son derece önemsediklerini söyleyerek, “Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen torba kanunla, 100 bin sözleşmeli personel kadroya geçiş hakkı aldı. Sayın Başbakanım, kadroya geçiş sürecindeki hassasiyetinizden ve taleplerimizi dikkate almanızdan dolayı 100 bin sözleşmeli personel ve ailesi adına teşekkür ediyoruz. Başta Sayın Faruk Çelik olmak üzere bu sürece destek veren Bakanlarımıza ve bürokrat arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Mısır’da yaşanan darbe karşısında da sessiz kalmadıklarını söyleyen Gündoğdu, Mısır ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Ordunun yönetime el koyduğu açıklanır açıklanmaz, darbeyi ve darbecileri lanetleyen basın açıklamamızı yaptık. Hemen ertesi gün Mısır Büyükelçiliği önünde yaptığımız kitlesel eylemle tepkimizi daha da arttırdık. Millet iradesinin üzerinden postal geçirilmesine karşı olduğumuzu bir kez daha haykırdık. Memur-Sen; kamu görevlilerinin iradesinin, millet iradesinin ve mazlumların iradesinin her zaman yanında olmuştur. Biz biliyoruz ki, Mısır’daki darbe Filistin’i ve Filistinlileri hedef almaktadır.
Mısırdaki darbe, İsrail ve ABD’nin kirli oyun çarkına su taşımayı amaçlamaktadır. Darbecilerin ilk icraatının, Mısır’ın Gazze’ye açılan Refah kapısını kapatması bunun delilidir. Bu darbe İslam dünyasının küresel güç yolculuğunu engellemeye ve bitirmeye yöneliktir. Tam da bu yüzden başarısız olacaktır.”

"YAKIP YIKAN DEĞİL, BİR GÜNÜ DİĞERİNE EŞİT OLMAYAN GENÇLİK İSTİYORUZ"
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, konuşmasının bir bölümünde Gezi Parkı olaylarını da değerlendirdi. Son olaylarda gençlerin devreye sokulduğuna dikkat çeken Gündoğdu, "Çevre duyarlılığı konusundaki samimi gençler hariç Gezi Parkı olaylarını, Türkiye’yi ekonomik, sosyal ve siyasal istikrarsızlığa itmek isteyenlerin ortak senaryosu ve ortak sahnesi olarak değerlendiriyoruz" dedi.
"Gençlerimizi, kendi milletiyle hesaplaşmaya tahrik eden küresel şebekenin oyunlarına kurban veremeyiz, vermemeliyiz" diyen Gündoğdu "Çözüm sürecine tam da bu yüzden destek verdik. Akil İnsanlar Heyeti’nin içinde yer alarak çözümün ortağı olduk. Gençlerin geleceğinin kararmaması, anaların ağlamaması adına taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Memur-Sen Genel Başkanı olarak, 37 ilimize bizzat giderek vatandaşlarımızı dinledim. Genel Başkan Yardımcılarımız ve sendika Genel Başkanlarımız ise geriye kalan illeri tek tek ziyaret ederek çözüm sürecini anlattılar. Bütün bu gayretler ülkemizin huzuru ve barışı, gençlerimize güçlü bir Türkiye emanet etmek içindir" şeklinde konuştu.
Nasıl bir gençlik istediklerini de anlatan Gündoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tehdit eden değil, hayrı, güzeli, doğruyu teklif eden gençlik sadece kendinden olanla değil herkesle diyalog kuran, herkesle temas eden gençlik, gençlik manifestoları yazan Necip Fazılları, Sezai Karakoçları, Mehmet Akif’i ve Akif İnanları anlayan, anlatan ama mutlaka aşan bir gençlik, dünü anlayan, bugünün hakkını veren, geleceği şimdiden gören ve strateji geliştirebilen bir gençlik, zamanın ritmini belirleyen, ruhuna yön veren ve zamanı yöneten asrın idrakiyle donanmış bir gençlik. Bencil ve tüketen gençlik değil paylaşan ve üreten gençlik istiyoruz. Yakıp yıkan, duran gençlik değil, durduğu yeri bilen, bir günü diğerine eşit olmayan gençlik istiyoruz. Sorunlara meydan okuyan, mekanı kuşatan, insana dokunan gençlik istiyoruz, bunun için uğraşıyoruz.”
(İHA)