BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Yağmur İSKİyi üzdü

Yağışlar nedeniyle İstanbullular tasarrufu unuttu. İSKİ bu duruma üzgün.

Abone ol

Kuraklık nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan İSKİ, eylül ayında artan su tüketimi nedeniyle endişelendi. İSKİ, yağışlar nedeniyle İstanbulluların su tasarrufunu unuttuğunu açıkladı. Artışta İstanbul'a dönüşlerin de etkili olduğu belirtildi.

Yaz sıcağına rağmen günde 300 bin metreküp su tasarrufuna gidilen İstanbul'da eylül ayıyla birlikte bu alışkanlık unutuldu, tüketim normal seviyeye yükseldi. Günde ortalama 2 milyon 200 bin metreküp suyun tüketildiği İstanbul'da yazın sıcak günlerinde bu oran 1 milyon 800 bin metreküp düzeylerine indirilmişti. Eylül ayıyla birlikte tüketim 300 bin metreküp artarak 2 milyon 100 bin metreküp düzeyine çıktı.

Ancak iki günlük su birikti

İSKİ, cumartesi sabahı yağan yağmurların barajlardaki su seviyesini halkın tahmin ettiği oranda artırmadığını da bildirdi. Yağışların barajları dolduracağı gibi yanlış algılamalara neden olduğu belirtilen açıklamada, "Son yağışlar İstanbul'un birçok noktasında kanalizasyonları taşırabilir, ancak bu barajlara fayda sağlamaz. En iyi tahminle son yağışlar barajlara 4 milyon metreküplük bir katkı yapmıştır. Bu da iki günlük su ihtiyacını karşılar. İstanbullulara suyunu idareli kullanmaya devam etmelerini tavsiye ediyoruz" denildi.