BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Yağmur beklerken dolu vurdu

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yağmur bekleyen çiftçiyi, dolunun vurdu. Dolu yağışı zarara neden oldu...

Abone ol

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde ''yağmur bekleyen çiftçiyi, dolunun vurduğu'' bildirildi.

Alaşehir'de yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışının, Çarıkbozdağ, Bahçeli, Bahadır köylerinde kiraz, Belenkaya, Şahyar, Delemenler köylerinde ise üzüm bağlarını yüzde 70-80 oranında etkilediği belirtildi.

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerde dolu yağışının kiraz ve üzüm bağlarında önemli ölçüde zarara neden olduğunu söyledi.

Türk, 5360 Sayılı Yasaya göre Tarım Sigortası uygulaması kapsamında Alaşehir ve çevresinin 2006 yılı Haziran ayı itibariyle dolu ve don afetine karşı riskli bölge ilan edilerek, yasa kapsamına alındığını hatırlattı.

Bu kapsama alınan bölgelerde yüzde 50 devlet desteğiyle üreticilerin Tarım Sigortası yaptırması gerektiğini anımsatan Türk, ''Ancak bizim çiftçimiz henüz bu bilinçte olmadığı için sigorta yaptırma oranı yüzde 15-20 civarlarında gerçekleşebildi. Doludan zarar gören üreticilerimiz de bu yasa gereği devlete hasar tespiti yaptıramıyor'' dedi.

Alaşehir Bahçeli Köyü muhtarı Hüseyin Türkyılmaz da aniden bastıran ve yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışının toplanmayı bekleyen kirazları dallarından indirdiğini bildirdi.

Türkyılmaz, köydeki çoğu kiraz bahçesi sahibinin sigorta yaptırmadığını söyledi.

Üreticinin zararının karşılanması için Hükümet yetkililerinden yardım istediklerini dile getiren Türkyılmaz, ''Çaresiziz. Bize uzatılacak bir yardım elini bekliyoruz''dedi.