BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Yabancı hocaya rağbet

18 takımlı ligde yeni sezonda dokuz Türk, dokuz da yabancı teknik adam görev yapacak.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonu öncesinde kulüpler, teknik direktör konusunda tercihlerini geçtiğimiz sezonlara oranla daha çok yabancılardan yana kullandı.

18 takımlı ligde yeni sezonda dokuz Türk, dokuz da yabancı teknik adam görev yapacak. Oysa bu rakam geçtiğimiz sezon başında 14 Türk, dört yabancıydı.

Yeni sezonda Turkcell Süper Lig'de ikişer Brezilyalı ve Boşnak, birer de Avustralyalı, Fransız, Belçikalı, İtalyan ve Slovak teknik adam görev yapacak.

Lig tarihinde şampiyonluk yaşamış dört büyük kulüp olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, yeni sezona yabancı teknik adamlarla girecek.

Son şampiyon Galatasaray, yoluna Belçikalı Eric Gerets ile devam ederken, Beşiktaş Fransız Jean Tigana'nın ikinci sezonunda başarıyı yakalamaya çalışacak.

Fenerbahçe, son üç yıldır takımı çalıştıran Alman Christoph Daum'un yerine Brezilyalı Zico'yu getirirken, Trabzonspor'da ise Boşnak Vahid Halilhodziç'in yerine Brezilyalı Sebastiao Lazaroni görev yapacak.

Ligin diğer yabancı hocaları Ankaragücü'nü çalıştıracak Avustralyalı Vlado Bozinovski, Denizlispor'u çalıştıracak Boşnak Faruk Hadzibegiç, Gaziantepspor'un başına getirilen İtalyan Walter Zenga, Sakaryaspor'u Süper Lig'e taşıyan Boşnak Nejat Biyediç ve Sivasspor'da görev yapacak Slovak Karol Pecze.

Turkcell Süper Lig'de yer alan 18 kulüpten 10'u teknik direktör değişikliği yapmadan yeni sezona girerken, sekiz kulüp ise çalıştırıcısını yeniledi.

Ligin yeni takımları Antalyaspor, Bursaspor ve Sakaryaspor, kendilerini Süper Lig'e taşıyan teknik adamlarla yollarına devam edecek. Antalyaspor Yılmaz Vural, Bursaspor Raşit Çetiner, Sakaryaspor da Nejat Biyediç ile başarı arayacak.

Turkcell Süper Ligi'nde 2006-2007 sezonunda görev yapacak teknik adamlarla şöyle:
Ankaragücü, Vlado Bozinovski, Avustralya
Ankaraspor, Aykut Kocaman
Antalyaspor, Yılmaz Vural
Beşiktaş, Jean Tigana, Fransa
Bursaspor, Raşit Çetiner
Çaykur Rizespor, Güvenç Kurtar
Denizlispor, Faruk Hadzibegiç, Bosna-Hersek
Fenerbahçe, Zico, Brezilya
Galatasaray, Eric Gerets, Belçika
Gaziantepspor, Walter Zenga, İtalya
Gençlerbirliği, Mesut Bakkal
Kayserispor, Ertuğrul Sağlam
Kayseri Erciyesspor, Mustafa Uğur
Konyaspor, Nurullah Sağlam
Sakaryaspor, Nejat Biyediç, Bosna-Hersek
Sivasspor, Karol Pecze, Slovakya
Trabzonspor, Sebastiao Lazaroni, Brezilya
Vestel Manisaspor, Ersun Yanal