BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  EKONOMİ

Xeroxun önerilerini dinleyin

Xerox, ofis çalışanlarını kağıt kullanımı konusunda bilinçlendirmek ve ofislerde verimliliği artırabilmek için öneri açıkladı.

Abone ol

Teknoloji şirketi Xerox, kağıt kullanımını en aza indirmenin en başta gelen yöntemi olarak, çift taraflı baskı kullanılmasını öneriyor.

Xerox'un yaptırdığı araştırmaya göre, ofis çalışanları bir iş günü içinde basmış oldukları kağıt dokümanların yüzde 45'ini çöpe atıyor.

Kağıt kullanımını aza indirgemenin en başta gelen yöntemi olarak, çift taraflı baskı kullanılması öneriliyor. Bu özellikten yararlanabilmenin yolu da, kağıt dokümanı çift taraflı basabilen yazıcılar, çok fonksiyonlu ürünler ya da dijital baskı makinelerinin kullanılmasından geçiyor.

Öneriler arasında bilginin ağ ortamında yönetilmesi, kağıt dosyaların dijital ortama aktarılması, bakılacak dokümanlar konusunda seçici olunması, doğru kağıdın kullanılması ve kullanılmış kağıdın bir geri dönüşüm kutusunda toplanması sıralanıyor.

Xerox Türkiye Masaüstü Baskı Çözümleri Pazarlama Müdürü Erhan Aslantürk de konuya ilişkin değerlendirmesinde, dünyanın en büyük ofis kağıdı tedarikçisi olan Xerox'ün kağıt üretiminde doğal orman alanlarını kullandığını belirtti.

Xerox'un ayrıca, Ar-Ge laboratuvarlarında daha az kağıt ve ağaç tüketimini sağlayacak teknolojiler üzerine çalışmalar yaptığını ifade eden Aslantürk, ''Geçtiğimiz aylarda Amerika'da piyasaya sürdüğü, tek ağaçtan iki kat daha fazla kağıt üretilmesini sağlayan 'High Yield' ofis kağıdı ve üzerindeki basılı bilgilerin 24 saat içinde silinerek defalarca tekrar kullanıma izin veren 'Silinebilir Kağıt' buluşu, Xerox'un bu konudaki duyarlılığını gösteren çalışmalardır'' dedi.