BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Wilsonun garip davetleri

Büyükelçi dün Kürt milletvekililerini ağırladı. Yeni konuğu kim olacak?

Abone ol

İNTERNETHABER

Meclis'in Kürt kökenli vekillerinden sonra Wilson yarın da Ufuk Uras'ı ağırlayacak. ABD büyükelçisi bu davetleri var olan Kürt sorununu konuşmak için yaptığını belirtiyor. Ama altından ne çıkacağı da merakla bekleniyor.

YARINKİ KONUK UFUK URAS

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, yarın sabah kahvaltısında ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ı ağırlayacak.

Ufuk Uras'ın katılacağının kesin olduğu toplantıya AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, AKP Siirt Milletvekili Mehmet Yılmaz Seydaoğlu, AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan ve AKP Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda da Wilson’dan davet alan milletvekilleri oldu. Ancak bu vekiller davete katılıp katılmayacaklarını açıklamadılar.

Wilson dün de, AK Parti'nin Kürt kökenli milletvekilleriyle bir kahvaltılı toplantı yapmış ve toplantının ana konusunu "Türkiye’nin Kürt sorununun" oluşturduğu belirtmişti. Büyükelçi ağırladığı milletvekillerinden  öldürülen PKK’lıların ve şehit ailelerinin isimlerini isteyerek, onları ziyaret etmek istediklerini söylemişti.

GÜNDEM YİNE KÜRT SORUNU

Wilson yarın Ufuk Uras'la da "kürt sorunu"nu görüşecek. Sorunun çözümüne ilişkin karşılıklı fikir alışverişinde bulunacak. Bu görüşmelerin sonunun nereye varacağı ve ne kadar devam edeceği merakla bekleniyor.

Ayrıca Büyükelçi'nin Kürt kökenli vekillerin ardından, Ufuk Uras'ı davet etmesi, DTP'li vekillerle de görüşeceği izlenimi yarattı.