BIST 9.045
DOLAR 34,26
EURO 37,65
ALTIN 2.889,18
HABER /  DÜNYA

Olay adam yeniden sahneye çıktı

Dünya Wikileaks'in kurucusu olan ve taciz suçlaması nedeniyle zor günler geçiren Julian Assange'ın son hamlesini konuşuyor.

Abone ol

İngiltere'de bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla İsveç'e sınır dışı edilmek için yargılanan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, davayı kaybetmesi durumunda ABD'ye teslim edilme ihtimaline karşı "karalama kampanyası" için harekete geçti.

Wikileaks, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in 70'li yıllardan beri ABD adına casusluk yaptığını gösteren belgeleri yayımlayacağını ilan etti. Expressen gazetesi manşetten verdiği haberinde, belgeleri gören ama isim vermeyen bir yetkiliye dayanarak, bunların yayımlanması durumunda Bildt'in istifa etmek zorunda kalacağını ve siyasi kariyerinin de sona ereceğini yazdı. Bildt ise iddiaları kişisel blogundan meydan okuyarak, "Bu planlanmış bir karalama kampanyası. Ellerinde ne varsa açıklasınlar ve foyaları meydana çıksın" şeklinde konuştu. Gazeteye konuşan Wikileaks'e yakın bir kaynak da Assange'ın tuzak olarak nitelediği tecavüz davasından büyük olasılıkla aklanarak kurtulacağını dile getirdi. Aynı kaynak sitenin Bildt'in Washington'la ilişkisine dair belgelerin de yakın bir zamanda yayımlanacağını ifade etti.